Real odredio obeštećenje za Rodrigeza!

Na potezu su zainteresovani klubovi, mahom iz Premijer lige. . . !

Fudbal 16.05.2017 | 18:00
Real odredio obeštećenje za Rodrigeza!
Spekulacije o mogućem odlasku Hamesa Rodrigeza iz Reala sve su učestalije, a sve je širi spisak imena koji je zainteresovan za kolumbijskog ofanzivca.

A kako stvari stoje, izgleda da se Hamesovo vreme u Madridu bliži kraju. Jer, kako je objavila španska Marka, inače jako dobro upućena u dešavanja na stadionu Santjago Bernabeu, Real Madrid je odredio visinu obeštećenja za sve zainteresovane strane. I ona iznosi - 75.000.000 evra!

Ono što se, takođe, stavlja u prvi plan jeste da je odluka doneta uz Hamesovu saglasnost, te da je Kolumbijac nazvao i svog menadžera Žorža Mendeša i poručio mu da mu pronađe novi angažman. Od čoveka koji je bio prva igla u trenerskom mandatu Karla Anćelotija, Rodrigez je kod Rafe Beniteza potpuno ispao iz sistema, dok je kod Zinedina Zidana samo igrač rotacije. I to je, zapravo, glavni problem. Jer, Rodrigeztraži veći izazov i klub koji bi mu ponudio mnogo veću minutažu. 

U poslednje vreme Rodrigez se najviše dovodi u vezu sa Mančester junajtedom, ponajviše zbog poslovne, ali i privatne prijateljske veze Žozea Murinja sa jednim od najmoćnijih agenata planete. Poznato je da je Mendeš i Murinjov zastupnik, te da je Portugalac vrlo zainteresovan da kupi Rodrigeza. A pomenuta cena ne bi trebalo da bude problem za Junajted, pošto se klub sprema za veliko renoviranje na leto. Tako ne bi trebalo da budu ugrožene odredbe finansijskog fer-pleja.

I Čelsi se sve glasnije pominje kao jedan od glavnih kandidata za Hamesov potpis. Ponajviše zbog toga što će Stamford Bridž gotovo sigurno napustiti Vilijan, a Antoniju Konteu biće potrebna široka i jaka rotacija za narednu sezonu, pošto se klub posle osvajanja titule u Engleskoj vraća i u Ligu šampiona. Pa će, samim tim, imati izazove na četiri fronta.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar