Gidra me odveo u kafanu, nahranio...

"Osamdeset šesta, januar. Ja mlad vojnik, još uvek na obuci. Raška. Hladno, uvek neka tenzija, neko vanredno stanje. Dolaze po mene i izvode me sa obuke. Imaš posetu, kažu. . . "

Srbija 12.05.2017 | 15:38
Gidra me odveo u kafanu, nahranio...
"Na obuci nema posete, a kad je vanredno stanje, nema izlaska iz kasarne. Dolazim na kapiju, čeka me komandant sa knjižicom i dozvolom za izlaz. Ništa mi nije jasno. Sa druge strane stoji pored auta i puši Gidra."

"'Šta čekaš? Ulazi', kaže mi svojim šumadijskim akcentom koga se nije nikada odrekao."

"Odveo me je u kafanu, nahranio, dao kao sad vojniku da daš 1.000 evra i otišao. U par rečenica koje smo izmenili, rekao mi je da je došao jer ima neka posla u blizini. Ostalo vreme smo ćutali."

"Po povratku iz vojske saznajem od prijatelja da me je slagao. Seo je u auto i došao samo zbog mene. Rekoše mi da je tako Milivoje Živanović brinuo o njemu i drugim glumcima - klincima. Želeo je da vrati tu pažnju i da se nastavi tradicija."

"To je bio Dragomir Bojanić Gidra", opisuje Nikola Kojo svoju epizodu sa Gidrom, ali ne sa snimanja, već iz vojske, kada mu je u posetu došao njegov "filmski" deda.

Izvor: Nedeljnik.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Alan Ford

12.05.2017 15:29

Na žalost nema više takvih ni ljudskih niti glumačkih veličina. Mi koji smo posle njih ostali mi smo čist škart od ljudi.

ODGOVORITE
Name

LAUDA

12.05.2017 18:19

GEST ZA 100. BOG DUSU DA MU PROSTI.