Procurio snimak iz kuće predatora

Seksualni predator David Timothy Deakin (53) iz Amerike uhapšen je prošlog mjeseca na Filipinima, a sada su u javnost procurili snimci njegove kuće tokom hapšenja na kojima se vide kamere, dječje gaćice i ostala odjeća, kao i seks-igračke.

Svijet 10.05.2017 | 12:52
Procurio snimak iz kuće predatora
Deakin je uhapšen u njegovoj kući zbog sumnje da je zlostavljao djecu, a tereti se i da je navodno svoje žrtve izlagao uživo na internetu te za brojne pornografske videosnimke i fotografije na internetu.

Među materijalnim dokazima, koji su prikupljeni u njegovom domu nalazi se i kolekcija hard diskova sa neprimjerenim sadržajima, što je jedna od najvećih zapljena ovakvog materijala na Filipinima.

Na snimku se se vidi Deakin dok polugo sjedi na svom krevetu s lisicama na rukama, dok istražioci pretresaju prostorije u potrazi za gnusnim materijalima.

Pred istražiocima je težak posao s obzirom da moraju da pregledaju 30 hard diskova kako bi identifikovali Deakinove žrtve i došli do kupaca ovih snimaka i fotografija.

Do sada su pronađene fotografije i videosnimci seksualnog iskorištavanja djece, prenosi "Daily mail".

Ono što je najvažnije jeste činjenica da je tokom policijske akcije spaseno dvoje djece u starosti od 9 i 11 godina.

Seksualno zlostavanje djece na internetu bilježi zabrinjavajući porast na Filipinima, a prema podacima FBI, u svakom trenutku na internetu vreba čak 750.000 seksualnih predatora.



(Agencije)

 

Komentari / 0

Ostavite komentar