Zvezda: Mi "zvali" sudiju, on nam ne dosudi penale!

"Zašto Partizanu nisu oduzeti bodovi? Zašto nije zatvoren stadion Partizana? Zašto je Nikoliću poništena kazna?", pitaju u Crvenoj zvezdi, tvrdeći da je saopštenje Sudijske organizacije FSS dokaz da su bili u pravu kada su digli glas.

Fudbal 10.05.2017 | 13:30
Zvezda: Mi "zvali" sudiju, on nam ne dosudi penale!
Posle reakcije iz Partizana, reagovala je i Crvena zvezda na oštre optužbe Sudijske komisije FSS.

Doduše, za razliku od direktno prozvanog direktora crno-belih Miloša Vazure, koji je kratko i šturo demantovao optužbe u razgovoru za agenciju Beta, iz Ljutice Bogdana nije stigla reakcija takođe prozivanog direktora, Zvezdana Terzića, već je medijima dostavljena pisana izjava predsednika kluba, Svetozara Mijailovića.

"Oglašavanje Sudijske komisije u ovom trenutku najbolje pokazuje da smo bili u pravu za sve što smo juče (u ponedeljak, prim. aut) rekli. Dok su iz komšiluka vikali: 'Drž'te lopova', a sami krali i mešetarili, dok su oni vršili pritisak na sudije i to poimence pred svaki meč, dok su njihovi nazovi navijači iznosili pomenute brojeve telefona sudijska komisija je ćutala", navedeno je u izjavi.

"Ali, onog trenutka kada je Zvezda digla glas - eto sudijske komisije da se oglasi i da se seti etike i etičke komisije. Dok su dozvoljavali najžešći pritisak na arbitre iz komšiluka, etika i etička komisija im nije bila potrebna, ali kad smo naveli kako funkcioniše sprega Partizana i nekih delova saveza odmah su se setili etike".

Mijailović je potom prokomentarisao i utakmice zbog kojih je Crvena zvezda dovedena u vezu sa zvanjem sudija telefonom i ulascima u svlačionicu.

"Svi navodi su gluposti. A, najbolji primer za to je kako kažu da smo vršili pritisak na sudiju meča sa Voždovcem, a on nam ne dosudi dva čista penala. A pritisak na tog sudiju je vršen iz Partizana i to javno, na Viber četu pomenutog kluba. I onda pokušavaju nama da poture kako mi vršimo pritisak. Opet po principu 'Drž'te lopova!'", navodi se u izjavi i naglašava:

"E, pa gospodo nećete moći. Opet pitamo: Zašto Partizanu nisu oduzeti bodovi kada je Vlahović igrao bez pregleda? Zašto je njihov stadion još otvoren posle sramnih skandiranja? Da li će Leonardo biti kažnjen zbog udaranja Frimponga i Planića? Da li će njihov trener proći samo sa jednim mečom kazne zbog rasizma iako ih je dobio sedam?", pita Mijailović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar