Hrvati se podsmevaju Zvezdi!

Neće Kek sa lipicanera na ćopavo magare! Možda će na kraju novinar 24 sata pojesti svoj tekst polovinom juna.

Fudbal 10.05.2017 | 23:10
Hrvati se podsmevaju Zvezdi!
Vest da je slovenački trener Matjaž Kek jedan od glavnih kandidata da ovog leta sedne na klupu Crvene zvezde i dalje je top tema medija u regionu. Postoje priče da je iskusni stručnjak već postigao dogovor sa klubom sa Marakane i da samo čeka kraj sezone da to obelodani. Naravno, postoje i drugačija škola mišljenja koja kaže da Kek ni u ludilu ne bi menjao mir u Opatiji za vrlo stresan posao u Beogradu. Tim pre što je Rijeka na dobrom putu da osvoji titulu i na prvi pogled izgleda kao zdrava sredina.

Međutim, samo na prvi pogled. Prema pojedinim informacijama budućnost kluba sa Rujevice je vrlo nezivesna, gazdsa Volpi je negde daleko... A za evropski put se ne planiraju skupocene investicije. Planira se samo rasprodaja.

Međutim, pojedini hrvatski mediji očigledno ne žele da prihvate mogućnost da se Kekpreseli u Beograd. Tako je novinar zagrebačkog tabloida 24 sata napravio ciničan tekst o tome šta bi iskusnog Slovenca sačekalo u Beogradu. Prenosimo ga u celosti, mada ne bi bilo iznenađenje da pomenuti autor sredinom juna pojede svoja pisanija.

„S Rijekom ide po titulu prvaka, Zvezda je izgubila taj trofej. Čekaju ga kvalifikacije za Ligu šampiona, Zvezda igra Ligu Evropu. Tu ima autonomiju, tamo je ne bi imao. S lipicanera na ćopavo magare“.

Autor je potom pokušao da objasni sa kakvim problemima bi se Kek suočavao u Crvenoj zvezdi.

„Halo, Matjaž, burazeru, bilo bi zgodno kad bi danas igrao Spasoje, a ne Milivoje. Ili, Matjaž, ovde centarfor možeš li mi pozajmiti 100 eura do plate, nemam za gorivo. Znaš, kako je, plata kasni, mora se od nečega živeti. Ili još bolje, Matjaž, danas neće biti tople vode, pa se na brzinu istuširajte i obucite kod kuće. Kafa? Nažalost, isključili su nam struju, pa ne radi aparat... Ovo nije film, niti naučna fantastika, navedeni dijalozi samo su neki s kojima su se susretali poslednji treneri Zvezde. Klub vode razni menadžeri, igračima kasne plate, za sve se pitaju navijači, a nekoliko puta im je isključena struja i voda. Ukratko, ne zna se ko pije, a ko plaća. Zapravo, vrlo dobro se zna. Ne pije niko, jer nema čak ni kafe, a ne plaća niko, jer nema novca. Vidite li u takvom cirkusu, čiji igrači u svlačionici slušaju Cecu, čoveka s 1500 džez pesama na Ipodu, naviknutog na potpuni red i autonomiju? Dajte, budite bar malo ozbiljni...“, piše u tekstu 24 sata

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar