Kosovo - udarac Srbiji i Evropi

Formiranjem kriminalne države Kosovo kao u bilijaru jednim udarcem je pogođeno nekoliko kugli: Srbija, Evropa ali i postojeći poredak u celini, smatra direktor Centra sistemsko-strategijskih istraživanja u Moskvi Andrej Fursov.

Region 07.05.2017 | 11:11
Kosovo - udarac Srbiji i Evropi
"Nema sumnje da su taj 'udar' organizovale grupe u SAD i evropska birokratija. Osim njih, korist od formiranja kosovske države imala je i međunarodna kriminalna internacionala koja je tesno povezana sa zapadnim specijalnim službama", izjavio je Fursov u intervjuu za današnju "Politiku".

Prema njegovim rečima, na delu su operacije novog tipa i zato se može napraviti veza od Kosova do upravljanja migrantskom krizom, kao novim vidom specijalnog ratovanja.

Na strahovanja ljudi da bi novi svetski sukob mogao da počne zbog pretnji severnokorejskog lidera, Fursov odmahuje rukom i kaže da je sve to oko Severne Koreje spektakl.

Fursov, takođe, kaže i da ne misli da svet ulazi u epohu 'trećeg svetskog rata' već u doba u kojem sve više nestaje granica između mira i rata.

Na konstataciju novinara da se, kada se govori o obojenim revolucijama u Ukrajini, dešavanjima u Makedoniji, protestima studenata u Srbiji stalno dolazi do imena Džordža Sorosa i na pitanje da li je njegova uloga ipak precenjena, Fursov kaže:

"Naravno da Soros nije nikakav samostalni igrač. On je izvršilac nečijih naloga. Sama činjenica da se neprekidno prst upire baš u njega, a mediji ponavljaju Soros, Soros, govori u prilog tome da je on figura trećeg ili četvrtog ranga kada je reč o onima koji vuku konce u svetu. On je špekulant i u svim tim događajima ima korist i neku svoju ličnu satisfakciju."

Upitan ko onda vuče konce u svetu, Fursov koji se smatra jednim od najprovokativnijih imena ruske istoriografije i društvene nauke koji je ovih dana boravio u Beogradu, smatra da to nisu ni Bilderberg grupa ni Trilaterlana komisija, već daleko zatvoreniji klubovi za koje koristi termin "Nadnacionalne grupe svetskog dogovora i upravljanja" koji okupljaju evropsku aristokratiju, ali i Rotšilde i Rokfelerove.

Jedna od takvih grupa je i Rimski klub koji su osnovali Aurelio Pečei, Đovani Anjeli i Aleksandar King, dodao je on.

Smatra i da je EU odigrala svoju istorijsku ulogu i da u takvom obliku više nije potreba gospodarima svetske igre.

Što se tiče pozicije Merkelove, Olanda, doskora Obame a sada Trampa, on kaže da su oni samo "neka vrsta visokih činovnika" i podseća na nedavni tekst "Mond diplomatika" u kojem se izvodi zaključak da u poslednjih 35 godina na izborima u Francuskoj pobeđuju političarti koji ni na koji način ne odražavaju interese građana.

"Zato su oni svi u svetskoj igri figure, pioni koji su samo poverovali da su igrači."

Na pitanje da li je i ruski predsednik Vladimir Putin samo figura u toj svetskoj igri, on kaže:

"Smatram da je Vladimir Putin na početku bio figura, ali je u međuvremenu postao igrač. I to mu ne mogu oprostiti."

(b92)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Djekna

07.05.2017 13:02

Sve tačno.

ODGOVORITE
Name

AR

07.05.2017 14:23

Pustimo se tudjih briga I problema okrenimo se sebi i svojim brigama.Sta mi imamo sa kosovom i srbijom

Name

Dragan Skero Trebinje

07.05.2017 18:39

Lanjskoj kisi ne treba kabanica