Vatrogasci izvukli ženu iz jame

Spasilački tim Javne vatrogasne jedinice Splita u petak naveče su iz provalije duboke 30 metara na južnim padinama izvukli ženu.

Region 06.05.2017 | 10:29
Vatrogasci izvukli ženu iz jame
Marjana izvukao 47-godišnju ženu koja je s teškim i po život opasnim ozljedama prevezena u splitski Klinički bolnički centar (KBC).

Spasiocima je trebalo nešto manje od sat vremena da izvuku nesretnu ženu, koja je stradala nešto prije 19 sati kada je prilikom šetnje propala u provaliju i pala na teško dostupnu plažu.

Splitski vatrogasci dojavu su dobili oko 19 sati nakon čega je njihov posebno obučeni Spasilački tim sastavljen od sedam ljudi s dva vozila krenuo u spašavanje.

"Kada smo došli na teren kod unesrećene žene su već bili medicinari Hitne medicinske pomoći koji su joj davali infuziju, oslobodili joj dišne puteve i pružili svu potrebnu pomoć. Nakon toga je naš Spasilački tim preko padine i strmine izvukao unesrećenu. Radilo se o zaista zahtjevnom, opasnom i nezgodnom terenu. Padina je jako strma, a nesretna je žena pala na greben uz obalu", izjavio je za Hinu voditelj akcije spašavanja Zvonko Pućo.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nn

06.05.2017 08:52

Svasta pala na tesko dostupnu plazu izvukli je vatrogasci pa zar nije bilo brze i povoljnije sa camcem.

ODGOVORITE