Ватрогасци извукли жену из јаме

Спасилачки тим Јавне ватрогасне јединице Сплита у петак навече су из провалије дубоке 30 метара на јужним падинама извукли жену.

Регион 06.05.2017 | 10:29
Ватрогасци извукли жену из јаме
Марјана извукао 47-годишњу жену која је с тешким и по живот опасним озљедама превезена у сплитски Клинички болнички центар (КБЦ).

Спасиоцима је требало нешто мање од сат времена да извуку несретну жену, која је страдала нешто прије 19 сати када је приликом шетње пропала у провалију и пала на тешко доступну плажу.

Сплитски ватрогасци дојаву су добили око 19 сати након чега је њихов посебно обучени Спасилачки тим састављен од седам људи с два возила кренуо у спашавање.

"Када смо дошли на терен код унесрећене жене су већ били медицинари Хитне медицинске помоћи који су јој давали инфузију, ослободили јој дишне путеве и пружили сву потребну помоћ. Након тога је наш Спасилачки тим преко падине и стрмине извукао унесрећену. Радило се о заиста захтјевном, опасном и незгодном терену. Падина је јако стрма, а несретна је жена пала на гребен уз обалу", изјавио је за Хину водитељ акције спашавања Звонко Пућо.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Нн

06.05.2017 08:52

Сваста пала на теско доступну плазу извукли је ватрогасци па зар није било брзе и повољније са цамцем.

ОДГОВОРИТЕ