BEL: Briž ponovo igra šampionski fudbal!

Šarlroa počišćen za pola časa! Crno-beli imali kratku nadu, ali su na kraju položili oružje pred moćnim Hozeom Iskerdom - 1:3.

Fudbal 05.05.2017 | 23:52
BEL: Briž ponovo igra šampionski fudbal!
Klub Briž ponovo igra šampionski fudbal, a sve to zahvaljujući Hozeu Iskerdu, koji se potpuno razgoropadio! Aktuelni šampion Belgije vezao je i treću pobedu i tako se potpuno vratio u šampionsku trku. Šarlroa je počišćen za nešto više od pola časa igre rezultatom 3:1 i sada je pritisak na Anderlehtu, koji ima bod više i utakmicu manje od Briža.

Šarlroi je noćna mora postao Iskerdo! Kolumbijski centarfor odigrao je jednu od najboljih utakmica ove sezone i istu krunisao sa tri pogotka posle čega je i golmanuNikolasu Penetou poručio da dobro zapamti njegovo ime.

A svaki pogodak bio je svojevrsna lekcija protivničkoj odbrani. Iskerdo je izgledao kao apsolutno neuhvatljiva sila, spremna da postigne gol u svakom trenutku. Trčao je i otvarao prostor saigračima Iskerdo, a onda kada je pronalazio slobodan prostor dobijao je pravovremena dodavanja od svojih kolega, posle čega mu je ostajalo samo da zatrese mrežu. Kod trećeg gola Iskerdo je dobio loptu direktno od svog golmana Itana Horvata, koji je uspeo da degažira balon preko celog terena i uposli svog napadača.

Ipak, Horvat je na startu drugog poluvremena imao i pomalo komični ispad, kada je Davidu Poleu uspeo prvo da odbrani udarac posle utrčavanja, a onda i primi gol tako što je, očigledno, zaboravio da mu je protivnik odmah iza leđa.

Ali, to nije ugrozilo planove aktuelnog šampiona, koji sada napada sam vrh tabele.

PRO LIGA, PLEJ-OF - 7. KOLO

Petak:

Šarlroa - Klub Briž 1:3 (0:1)
/Pole 47 - Iskerdo 45+1, 48, 77/

Nedelja:

14.30 Ostende - Gent
18.00 Anderleht - Zulte Varegem

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar