Nastaseu zabranili ulazak u ložu Vimbldona, ali...!

. . . njegova reakcija će odzvanjati Engleskom i Rumunijom! Ilija Nastase se našao u centru pažnje javnosti kada se prošlog meseca za vreme Fed kup meča između Rumunije i Velike Britanije neprimereno ponašao, a i zato što je izneo i rasističke komentare na račun još nerođenog deteta Serene Vilijems. Zbog svega toga, organizatori Vimbldona su odlučili - neće moći da iz lože gleda treći grend slem u sezoni.

Tenis 09.05.2017 | 15:30
Nastaseu zabranili ulazak u ložu Vimbldona, ali...!
Filip Bruk, predsednik "Ol Ingland kluba", jasno je poručio kontraverznom Rumunu.

"Sve što je Nastase učinio, sve što je rekao, mi osuđujemo. Zato neće dobiti pozivnicu za kraljevsku ložu. Sačekaćemo odluku ITF-a o suspenziji, pa ćemo odlučiti da li će biti izbačen iz našeg kluba", kazao je Bruk.

Izvršni direktor Ričard Luis se nadovezao na ovu izjavu.

"Nastase će biti zaustavljen na ulazu, ako proba da kupi kartu", poručio je Luis.

A onda je posle izrečene zabrane i Nastase poželeo da nešto kaže u svoju odbranu.

"Nije me briga. Gledajte na to kako želite. Možda i kao osvetu. Kada su svi odbili da igraju Vimbldon 1973, ja sam došao da se takmičim. Da li se to računa? Kakve veze ima Vimbldon sa Serenom i mečevima Rumunije u Fed kupu!? Da sam uradio nešto glupo u Vimbldonu, razumeo bih suspenziju. Sigurno misle da smo mi Rumuni moroni. U suprotnom mi nije jasan postupak", kazao je Nastase, osvajač Rolan Garosa (1973.) i US Opena (1972), a finalista vimbldona u dva navrata, 1972. i 1976. godine.

Izvor: blic.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

liba

09.05.2017 16:25

Ilija crni Ilija

ODGOVORITE