Rusi spremni za polaganje cijevi

Ruska kompanija Gasprom je spremna da u narednih nekoliko dana počne sa polaganjem cijevi na morskom dijelu gasovoda "Turski tok", izvijestio je generalni direktor Gasproma Aleksej Miler predsednika Rusije Vladimira Putina.

 

Svijet 05.05.2017 | 00:24
Rusi spremni za polaganje cijevi
"Bićemo spremni da u narednih nekoliko dana počnemo sa polaganjem cijevi za gasovod Turski tok", rekao je Miler na sastanku s Putinom, prenosi ruska agencija Tas s.

Putin je naložio Gaspromu da počne sa polaganjem cijevi na morskom dijelu trase gasovoda.

Miler je, takođe, upoznao ruskog predsjednika sa činjenicom da je izvoz ruskog prirodnog gasa u Evropu porastao za 15 odsto od početka godine.

(Tanjug(

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

boro

04.05.2017 22:30

a to znači Makedonija će milom ili silom morati da pusti gasovod , e tu će ga i šipci završiti svoju priču .

ODGOVORITE
Name

Milan

05.05.2017 00:46

Boro@ Gas ce ici do Turske a Turci ce prodavat Evropi Putin je dogovorio Erdoganom razmjenu vrijednu 100 milijardi dolara godisnje malo kontaj ,a Sipci ce sa Erdoganom biti u plusu !!!

Name

boro geografija

05.05.2017 04:41

Boro ako si pročitao ovdje se radi o turskom toku.Što znači da ako se radi o polaganju cijevi na morskom dnu to može biti samo Crno more koje dijeli Rusiju i Tursku.Makedonije tu nema ni blizo

Name

General

05.05.2017 05:44

Ne ide gasovod preko Makedonije. Postojeca ruta: Turska-Grcka-Albania i onda se jedna cijev ide za Italiju preko Jadrana a druga idu za Crnu Goru i jos se vode pregovori da prodje kroz Herzegovinu te onda u Hrvatsku i dalje prema Sloveniji i Austriji.

Name

JP

08.05.2017 16:31

Fora je sto Erdogan dobija i gas i pare, povoljne uslove plus S-400 kako bi mogao napadati Grcku koja ce dobiti 20 komada novih americkih F-35 aviona. Onda ce pustati migrante, ako zatreba zajedno sa Iranom krenuti u juris na Evropu u cilju rusenja civilizacije i svih drugih harakteristika evropskog covjeka kojem i mi svi pripadamo. Ovo je repriza onog iz teme Maratnonska, Termopilska i Salamiska bitka jos 480 i 400 god. prije nove ere. Kasnije je to bilo Medijsko carstvo Persije, pa onda Huni, Avari, Mongoli, turci, sve je to ona ista "zlatna horda" od koje stradaju ovi narodi, kao sto su grci, romeji, pa onda ovi noviji narodi medju koje spadaju i svi ovi nasi narodi sa svim svojim konfrontacijama i podjelama. Pritisak raste iz dana u dan, udaraju iz subsaharske Afrik, Maroko, ALzir, pa sa istoka Turska i Iran, gore problem rusa i germanskih naroda, katastrofa. Naravno prodaja gasa je duboko ispolitizirana i nije sve tako kako se cesto predstavlja, ali uz sve to ide niz drugih znatno destruktivnijih stvari. Jadno je to sve kad moraju druge civilizacije i rase ulaziti na teren nekad najrazvijenijeg podrucja globalno, po pitanju razvoja i dostignuca.

Name

Milan

05.05.2017 00:43

Putin igra prljave igre Gas ce ici do Turske tako ce Turci preuzeti GAS i prodavati Evropi ,Turci ce dobiti povoljne cjene za GAS i procenat od prodanog GASA ,ko ce profitirati Erdogan i Turska

ODGOVORITE
Name

dzoo

05.05.2017 04:09

Merkel rekla kuda die erdogan potvrdio i cica mica gotova prica

ODGOVORITE
Name

Bl

05.05.2017 06:53

A gdje je tu juzni tok i Gas RS ciji predsjednik je metuzalem Slobodan Puhalac koji su to lazovi sa Dodikom na celu.

ODGOVORITE