Mladenović ide na mjesto Malog?

Andreja Mladenović, lider Samostalnog DSS trebalo bi uskoro da bude izabran za gradonačelnika Beograda umesto Siniše Malog, javio je Sputnjik.

Srbija 04.05.2017 | 14:05
Mladenović ide na mjesto Malog?
Prema našim informacijama, Mladenović koji trenutno obavlja funkciju zamenika gradonačelnika, u vladajućim krugovima, za sada figurira kao jedini kandidat za prvu gradsku fotelju koja će ostati upražnjena, piše Sputnjik.

Naime, lider SNS-a Aleksandar Vučić obelodanio je juče da će Mali biti smenjen, kako je rekao, „ne zato što nije dobro radio i ne zato što naprednjaci nemaju većinu u Skupštini Beograda već zbog sveopšte kampanje koja se vodi protiv njega“.

Planira se da se smena na vrhu gradske vlasti obavi tokom letnjih meseci, a Mladenović bi trebalo da upravlja prestonicom do redovnih gradskih izbora koji će biti održani na proleće iduće godine.

Lider Samostalnog DSS nekadašnji je visoki funkcioner DSS-a i blizak saradnik Vojislava Koštunice. Sa tom strankom rastao se 2015. godine u vreme kad je lider bila Sanda Rašković Ivić, upravo zato što nije želeo da posluša njen nalog i da napusti koaliciju sa SNS-om u Beogradu. Tada je i osnovao Samostalni DSS, koji je potom nastupio na naprednjačkoj listi na parlamentarnim izborima.

(Sputnjik)

Komentari / 0

Ostavite komentar