Srbija bez učešća na skupovima

Nakon što je francuski sud pustio na slobodu Ramuša Haradinaja, Srbija je povukla ambasadora iz te zemlje na konsultacije, a naredna tri meseca neće učestvovati na skupovima u Francuskoj, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Srbija 30.04.2017 | 11:35
Srbija bez učešća na skupovima
Na taj način je potvrdio pisanje medija da je odlučeno da narednih 90 dana nijedan ministar, kao ni direktori javnih preduzeća ne učestvuju na skupovima u Francuskoj i ne putuju u tu zemlju.

Ministar Dačić kaže da je ideja Evropske unije živa i da je to "lek za smirenje" za Zapadni Balkan, za smirivanje tenzija u regionu.

"Onda imate neki zajednički cilj kome težite i gde ćete negde biti zajedno", rekao je Dačić gostujući na TV Pink.

Ministar spoljnih poslova kaže da je Beograd za nastavak dijaloga sa Prištinom i da je sramotno što je prekinut zbog Ramuša Haradinaja.

"Mi tražimo da se nastavi dijalog i mislimo da je sramotno što je prekinut dijalog zbog Haradinaja", rekao je Dačić.

Izvor: Tanjug

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

popara

30.04.2017 11:16

Objasni Dacicu ko je ubio petoricu srpskih mladica u kaficu na Kosovu,prije vise od deset godina.Rekli ste da su ih Albanci ubili a sada se zna da su to uradile srbijanske tajne sluzbe.Porodice to znaju i traze pravdu.

ODGOVORITE
Name

Polupoliticari

30.04.2017 12:55

Popara-nikad se nece dobiti odgovor,jer ovim nsim kvazi politicarims odgovara haos i mrznja i u stanju su i rat da organizuju da bi opstali.Koliko ima Srpske djece i ostalih koja su ubijena samo da bi se mi mrzili medjusobno.Sjeti se koliko je puta Vucic obecao da ce uhapsiti ubicu pjecicu Marjanovic.Nemam vise kom.

ODGOVORITE
Name

AR

30.04.2017 13:24

Uh sto ce se francuzi nasikirati boze dragi