Bingo izgorio, radnici zbrinuti

U požaru koji se dogodio u tržnom centru Bingo u Mostaru, 22. aprila u večernjim satima, Bingo centar je u potpunosti izgorio. Radnici su zbrinuti, a kada se situacija stabilizuje obnoviće objekat, poručuju iz kompanije Binga.

Bosna i Hercegovina 24.04.2017 | 14:19
Bingo izgorio, radnici zbrinuti
"U ovoj potresnoj situaciji, sreća je što nema ljudskih žrtava, a naša najveća vrijednost - naši radnici su zbrinuti i dobro su. Jedan dio radnika je raspoređen u naše druge trgovine na području Mostara, a ostali su počeli sa korištenjem godišnjeg odmora. Nakon ovoga, ubrzo ćemo praviti nove preraspodjele kako bi se sačuvala radna mjesta", poručili su iz kompanije Bingo.

Kako navode, u objektu su stečeni uslovi za obavljanje uviđaja, a pripadnici sektora KRIM policije HNK  već su u objektu, uz stalni nadzor vatrogasne brigade, te se u narednom periodu očekuju informacije o uzroku požara.

"O novčanoj vrijednosti štete još uvijek je rano govoriti. Naše ostale poslovnice u Mostaru su na raspolaganju našim cijenjenim kupcima koji su do sada obavljali kupovinu u centru koji je zadesio požar, a čim se situacija stabilizuje i završe sve potrebne  radnje, krenućemo u obnovu našeg centra", navodi se iz ove kompanije.

Iz Binga su se zahvalili na podršci putem društvenih mreža, poslovnih kontakata ili medija.

"Posebno zahvaljujemo našim radniicma, kupcima, poslovnim partnerima, građanima Mostara i vatrogasnim i policijskim službama, jer su uz nas bili od samog početka nesreće", stoji na kraju saopštenja kompanije Bingo.

(N1)

Komentari / 0

Ostavite komentar