Uviđaj u ''Bingu'' još nije počeo

Još nema službenih informacija o uzroku požara koji je potpuno uništio tržni centar "Bingo" na ulasku u Mostar.

Bosna i Hercegovina 23.04.2017 | 10:32
Uviđaj u ''Bingu'' još nije počeo
Vatrogasci upozoravaju na plinske boce u objektu koje još uvijek predstavljaju prijetnju, a prvi radnici već dolaze da vide šta je ostalo od njihovog dojučerašnjeg radnog mjesta.

"Policija osigurava teren, ali on još uvijek nije dovoljno bezbjedan da naši ljudi krenu da rade uviđaj. Tako će biti sve dok su na licu mjesta vatrogasci i Civilna zaštita", rekao je portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.Policija želi izbjeći bilo kakve spekulacije oko uzroka požara, te će se prve informacije s njihove strane moći čuti eventualno za dva ili tri dana.

Kiša koja je krenula da pada mogla bi olakšati posao na potpunom gašenju požara, te omogućiti policiji izlazak na samo mjesto požara.

Iz Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNK rekli su da je sad sve u rukama vatrogasaca, te da oni nastoje požar potpuno privesti kraju.

Svi mostarski vatrogasci su cijelu noć gasili požar, a Patar Jurić, komandant Profesionalne vatrogasne jedinice noćas je rekao da je dojava o požaru došla u 20:09, a da je komandant na terenu već u 20:39 javio kako se požar neće moći ugasiti.

Desile su i dvije veće detonacije, a samo jedan radnik bio je dezorijentisan zbog dima, ali bez većih kasnijih posljedica.

(Klix.ba/BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Mostarac

23.04.2017 15:26

Koristili su se prevarama u ratu i nastavili u miru.

ODGOVORITE
Name

Tetak Mata

23.04.2017 17:10

Ko je dobio bingooo

ODGOVORITE
Name

Sms

23.04.2017 18:02

Steta samo za radnike a on ima parezdina napravice to on opet,to je za njega sica€

ODGOVORITE
Name

Bora

23.04.2017 19:51

Veselit se tudzoj nesreci , pitanje je za vase roditelje . Pitajte jesuli normalni ili pak vi niste ljudi.

ODGOVORITE