Monako - još jedan! Zamjena za Mbapea iz Rivera od 18.000.000 evra!

Lukas Alario se seli u Kneževinu!

Fudbal 23.04.2017 | 22:30
Monako - još jedan! Zamjena za Mbapea iz Rivera od 18.000.000 evra!
Navijači Monaka u ekstazi. Njihov klub vodi na tabeli Lige 1, igra polufinale Lige šampiona i završava poslove koji nagoveštavaju da bi mogao da bude još atraktivniji za gledanje. Teško je proceniti da li i jači - to zavisi pre svega od toga ko će otići - ali da se spremaju zamene to je već jasno.

Samo što je objavljena vest da je postignut dogovor o prelasku Anderlehtovog veznjaka Jurija Tilemansa, stiže još jedna. I to iz Južne Amerike. Tamošnji mediji bruje kako je napadač River Plate Lukas Alario pred potpisom za Kneževe. Svi izvori kazuju da je „90 odsto posla gotovo“ i informaciju potkrepljuju saznanjem da je klub iz Monte Karla pristao da plati otkupnu klauzulu u vrednosti od 18.000.000 evra.

Skauti Monaka odavno drže ne oku potencijalnog reprezentativca Argentine, za koga se zimus pričalo da je na pragu Pari Sen Žermena. U poslednjih mesec dana snimali su ga na tri utakmice, protiv Godoj Kruza i Kvilmeša u prvenstvu, odnosno peruanskog Melgara u Kopa Libertadores. Na njima je Alario dao tri bola i verovatno ubedio buduće poslodavce da je vredan potpisa.

River će dobro profitirati, jer je Lukasa Alarija jula 2015. doveo iz Kolona za manje od 1.000.000 evra. Na 56 utakimica za klub sa Monumentala dao je 25 i namestio sedam golova. U februaru je odbio unosnu ponudu iz Kine, ali ovo od Monaka - neće. Iako ga je, navodno, tražio i Liverpul.

Lukas Alario ima 24 godine i u Kneževini ga vide kao zamenu za Kilijana Mbapea, svesni su da je nemoguće odbijati nepristojne ponude za talentovanog Francuza. A i zašto bi odbili, na primer, 100.000.000 evra?



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar