Čempionšip: Brajton konačno pao i to kod Noriča!

Dejvide, jesi li to „častio“ zbog ulaska u Premijer ligu? Fudbalski deža-vi, nemoćni Stokdejl i Pričard na raketni pogon! Norič se osladio, Brajton konačno položio oružje.

Fudbal 21.04.2017 | 23:42
Čempionšip: Brajton konačno pao i to kod Noriča!
Konačno je stao i pobednički niz Brajtona. I to odmah pošto je obezbeđen istorijski plasman u Premijer ligu. Fudbaleri Noriča savladali su mali klub sa krajnjeg juga Engleske rezultatom 2:0, a za takav ishod maksimalno mogu da zahvale golmanu novog člana ostrvske elite - Dejvidu Stokdejlu. 

Iskusni čuvar mreže je, naime, poklonio trijumf rivalu i to tako što je čak dva puta zatresao sopstvenu mrežu. Doduše, teško da je bilo šta mogao da uradi u sitaucijama kod oba pogotka domaćina. Mada, začuđujuće, golovi su došli na identičan način. I to tako što bi lopta prvog zatresla okvir gola, zatim pogodila Stokdejla u leđa i zatim otišla pravo u gol. A oba puta glavni krivac bio je Aleks Pričard, sa bezmalo 20 metara od gola.

Prvo je njegov hitac zatresao prečku, a zatim je lopta nekako pronašla put do gola, da bi kod drugog pokušaja Pričard lansirao loptu u stativu, a onda se dogodila identična situacija. Gotovo kao fudbalski deža-vi.

Ali, ovaj poraz neće boleti Galebove. Oni ostaju na prvoj poziciji sigurno, dok ovaj trijumf Noriča ne ostavlja ni, minimalnu teoretsku nadu da bi mogao da se izbori plasman u plej-of do kraja ligaškog dela. Jer, sada ima sedam bodova zaostatka, a dva kola ostala su do početka doigravanja. 

ČEMPIONŠIP - 44. KOLO

Petak:

Norič - Brajton 2:0 (2:0)
/Stokdejl 18ag, 39ag/

Subota:

16.00 Brentford - KPR
16.00 Bristol Siti - Barnsli
16.00 Barton - Lids
16.00 Hadersfild - Fulam
16.00 Notingem Forest - Reding
16.00 Roteram - Ipsvič
16.00 Šefild Venzdej - Derbi Kaunti
16.00 Vigan - Kardif
16.00 Vulverhempton - Blekburn

Nedelja:

13.00 Aston Vila - Birmingem

Ponedeljak:

20.45 Njukasl - Preston

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar