Ovo je žena najluđeg diktatora

Dok se o Kim Džong-Unu znaju brojne pikanterije i uvrnuti detalji, njegova žena je prava misterija.

Svijet 18.04.2017 | 11:40
Ovo je žena najluđeg diktatora
Od toga da je zabranio venčanja i sahrane, ubio brata, teču i pitanje koga sve ne člana porodice i činjenici da je uredio državu bez elementarnih ljudskih prava, gde je sve podređeno eliti - odnosno njemu, nije teško zaključiti kako Kim Džong Un nema baš neke kvalitete koje čine dobrog muža.

Ali, njegova žena je sasvim druga priča - barem prema ono malo detalja koje njen suprug dozvoli da se plasiraju u javnost. Drugarica Ri Sol-Ju navodno je rođena između 1985. i 1989, mada niko ne zna tačno, a navodi se kako joj to i nije pravo ime, već pseudonim.

Njena porodica deo je severnokorejske političke elite, a brojni izvori tvrde kako je ona ceo život odgajana da mu bude supruga, kao i uostalom brojne devojke koje su bile primerenih godina za, danas-sutra, venčanje s Kimom.

Završila je srednju školu u Pjongjangu i studirala muziku u Kini, što nije ništa neobično budući da je poznato da je Kim veliki obožavalac plesa i pesme, a u ženama vidi nekog "čija je dužnost da ga zabavljaju".



Navodno je neko vreme bila deo orkestra Unhasu i imala je nekoliko javnih nastupa. Severnokorejske vlasti i policija sproveli su stroge mere uništenja svih materijala koji prikazuju Ri So-Ju u toj fazi života, jer sada više nije primerena činjenica da je pevala drugima osim njemu.

Osim toga, ona je bila i aktivna atletičarka i takmičila se na Azijskom atletskom prvenstvu koje je održano u Južnoj Koreji.

Do njihovog upoznavanja i braka nije došlo jer je Ri Kimu "zapela za oko", već zato što je njegov otac, predosećajući da je lošeg zdravstvenog stanja pre moždanog udara, dogovorio njegov brak 2008, a on se i ostvario 2009, pisao je BBC.

I dok se ponekad pojavljuje na raznim društvenim marševima i manifestacijama sa svojim suprugom, zabeleženi su dugi periodi - od čak godinu do dve, kad Ri Sol-Ju uopšte nije bilo moguće videti. Spekulisalo se tada da je Kim možda ubio, ali manje drastične ideje kažu kako joj Kim zabranjuje izlaske kao "trening discipline".



Pretpostavlja se da par ima dvoje dece - jedno rođeno 2010. i jedno rođeno 2012, što se poklapa s njenim dugotrajnim nestankom iz javnosti. U to vreme je u Severnoj Koreji u poseti bio košarkaški idol Kim Jong-Una, Denis Rodman, koji je po povratku u SAD izjavio britanskom Sanu kako je vođa dobio ćerku, zdravu naslednicu.

Kimovo ludilo ide toliko daleko u opsesiji likom svog dede i utemeljitelja države Kim-Il Sunga, da je navodno obavio velik broj plastičnih operacija kako bi što više ličio na njega.

Osim toga, anonimni izvor iz severnokorejske vlade izjavio je kako je Kim tražio da se njegovoj ženi ranije indukuje porođaj zbog sasvim uvrnutog razloga, kako bi se dete rodilo krajem 2012, kad se obeležava 100 godišnjica rođenja Kim Il Sunga - bez obzira na zdravstvene rizike za majku i dete. Dete se navodno zove Ju-Ae.

Budući da voli pevačice, ne čudi što je Kim u orkestru Unhasu imao još jednu devojku pre Ri Sol-Ju, a ona je navodno nastavila da mu bude ljubavnica i u braku. Ljubavna veza između Kim Džong-Una i Hjon Song-Vol se odigrala 2007.

Ona i još 12 drugih poznatih muzičara odvedeni su pred streljački vod 20. avgusta 2013. dok su njihove porodice bile prisiljene da gledaju kako ih ubijaju mašinkama.



"Publika" sa smaknuća je odvedena u zatvor, a nakon toga se o njima više ništa nije čulo. Moguće je da je Hjon nastradala po naredbi Kimove supruge ili da je presudilo to što je pornografski film sa snimkom neke od orgija severnokorejske elite završio u Kini, a o tome je u južnokorejskim medijima govorila plesačica koja je prebegla iz Severne Koreje.

U Severnoj Koreji navodno postoji tzv. Peta divizija, harem od oko 2000 žena kojima je zadatak da zabavljaju partijske funkcionere i da s njima spavaju posle toga. Takva praksa postoji još od Kim-Il-Sunga, koji je svoju ulogu "oca nacije" shvatio vrlo doslovno. Navodno je i sam Kim-Il Sung koristio usluge plesačica-prostitutki i začeo s njima velik broj vanbračne dece, a nastavio ju je Kim Džong-Un.

Orgije se navodno organizuju i s devojčicama-devicama od kojih su neke stare tek 13 godina. Po devojke u škole dolaze vojnici koji ih odvode i upozoravaju da ništa ne smeju da kažu porodici jer će biti ubijene. Kad ih odvedu, devojke vode prvo kod lekara, da se utvrdi da li su device.

Ako jesu, tinejdžerke će postati deo tzv. "jedinice za zadovoljstvo". Tamo će dobiti titulu "zabavljačice za odrasle" koja stoji na raspolaganju državnoj i vojnoj eliti. Devojke traže državni agenti, koji u školama nalaze "visoke i lepe" mlade žene koje želi da "treniraju" u hotelu u Pjongjangu.

(Informer)

Komentari / 34

Ostavite komentar
Name

zenica

18.04.2017 09:49

Da! Bas se vidi diktatura na licima ovih oko njega

ODGOVORITE
Name

Re

18.04.2017 11:46

Ne znam za druge, ali ja bih mu ženu opalio sa zadovoljstvom.

Name

Ronjaku

18.04.2017 13:07

Uh brate Re i mene je kosooka kuckica nalozila.

Name

dzonimala

19.04.2017 18:57

Mala je ka ribica,sad otisao po ribicu!!!

Name

Bosanac

20.04.2017 06:40

Jok ba, voli ga!

Name

malisa

18.04.2017 09:50

Kroz cio tekst se provlači riječ "navodno", što znači "rekla-kazala". Žena mu je lijepa sve ostalo su špekulacije

ODGOVORITE
Name

prorok

18.04.2017 09:56

Da on upozna Dodika vidio bi šta je diktatura i mogao bi od njega i Kim nešto da nauči!

ODGOVORITE
Name

Pravda

18.04.2017 10:18

Zapad je spasavao i nas u bivsoj Jugoslaviji od diktature. Izgovor njihov za okupaciju citave planete. Danas se polako ali sigurno pretvaramo u njihovo roblje i hodamo unezvjereni ulicama sa izvadjenom dusom.

Name

Dumine

18.04.2017 10:16

Sve rekla kazala.

ODGOVORITE
Name

Dragan

18.04.2017 10:24

Sjeverna koreja je jedina zemlja koja jos uvijek brani svoj suverenitet koji joj je oduzet razdvajanjem Koreja zahvaljujuci to amerikancima koji sada zele da uvedu navodnu demokratiju na svoj nacin.Sjeverna koreja nikoga nije napala vec se samo brani od potencijalnih napadaca i na to ima potpuno pravo...

ODGOVORITE
Name

Da smo kao Sjeverna Koreja .

18.04.2017 15:56

Cijela evropa je pokorena od Amerikanaca .Sjevernoj Koreji se divim na svim postignutim rezultatima. Kad je njima dobar njihov predsjednik zasto meni nebi bio.Nije mi nista lose ucinio niti je sta od nas ukrao. Pogledajte kakvisu vasi???????? Sve su pokraki sto se moglo uzeti i kudcevam veca diktatura.

Name

mini

20.04.2017 11:13

Tacno tako! I garantujem da su puno sretniji od nas. Gledaju svoja posla, nikoga ne diraju, cuvaju svoje, pa neka je i diktator, sigurno im je bolje nego da su pod plastom lazne demokratije.

Name

Mikic

21.04.2017 06:24

Kako ste glupi...zar mislite da ga svi vole i obozavaju...dobro je samo onima koji su uz njega...obicni narod pati, gladan, jadan, al ne smije nista uraditi jer idu odmah strijeljanja i ubistva. Da li biste vi koji ga podrzavate dali svoju kcerku od 13,14 godina da bude zabavljacica funkcionerima. Sram da vas bude. Zamislite samo sto jos postoji sto mi ne znamo

Name

Dario

18.04.2017 10:36

A zasto je najludji..zato sto zapadni mediji tako hoce da ga zamisljamo..lik je normalan i to su pokazali neovisni izvjestaji.

ODGOVORITE
Name

goran

18.04.2017 11:26

Diktator zato sto nema ni dolara kredita,sto jaca odbranu zemlje da belosvjetske psihopate nebi sirile svoju demokratiju bombama od 11tona.Preskupo su koreanci krvlju platili svoju slobodu upravo ovim demokratama da bi sada poklekli i jeftino prodali svoju kozu.Bujrum bagro

ODGOVORITE
Name

true

18.04.2017 13:02

Zivio Kim Dzong Un,ne daj bagri da na racun demokratije sruse drzavu uvale kredite i to je ta demokratija.Gdje je USA usla tu procvjetala droga,kriminal i dosao MMF,irak,libija,avganistan,jugoslavija,sirija...

ODGOVORITE
Name

Vida

18.04.2017 13:43

Tačan komentar.

Name

Dok Holidej

18.04.2017 13:18

Danasnji ,,kauboji,,se nista ne razlikuju od onih ,,kauboja,,iz hiladu osamsto i neke,samo je tehnologija napredovala,sve ostalo je isto.

ODGOVORITE
Name

Sina

18.04.2017 13:24

Imam druga koji živi u Hrvatskoj i koji je samo prošle godine dva puta išao u Sjevernu Koreju. Inače se bavi sportskim menadžmentom. On, koji je tamo bio više od deset puta ne usudjuje se da kaže kako je tamo. Razgovarali smo više puta i svaki put mi govori da su oni djelovi koje je on vidio više nego odlični za život. Išao je po školama, klubovima u mnogim gradovima, tražeći talentovanu djecu. Za sve ima samo riječi hvale. Sve je sredjeno, čisto i odiše disciplinom. Ono što njih razlikuje od nas jeste OPASAN red, rad i disciplina. Režim i partija su na prvom mjestu, kao i država. Svi su obrazovani i zaposleni.A šta mi imamo? Diktatora, redove nezapslenih na Zavodima i ispred stranih ambasada. Blago nama

ODGOVORITE
Name

Vida

18.04.2017 13:41

Ovaj komentar liči istlni.

Name

ffgj

18.04.2017 13:26

Koji pristrasan i montiran tekst. Nema smisla, ništa, ama baš ništa loše nam nisu činili. Njega su stvorili upravo njegovi protivnici.

ODGOVORITE
Name

Sve Ŝto Zapad Osuđuje

18.04.2017 13:27

sigurno je sve ljuckije i mormalnije nego na demoktatskom zapadu koji sve laže ,ako se ne sluŝa !!!

ODGOVORITE
Name

Mali ljudi

18.04.2017 14:49

Ne znam koliko si Koreanaca sreao. Taj Buca je mozda visok 155 cm i ima oko 60 kg. Izgleda kao div u poredjenju sa suprugom. Ona je oko 150 cm ili niza. Ako si i ti penduljak pa navali.

ODGOVORITE
Name

Dimitri Medvedov

18.04.2017 14:59

koji je 163 cm gleda Kim Jong-il kraceg za otprilike 3-4 cm.Oni su zbog lose ishrane stali s rastom. Mogucno je i da se zene u porodici te imaju i devijacije u genima. Gdje i kako oni nekog mogu da sretno nego u porodici. Rat nije rjesenje, ali i S. Koreji mora doci nekakav kraj.

ODGOVORITE
Name

mini

20.04.2017 11:28

Zasto joj mora doci kraj? zasto? Sta oni ikome rade? Napadaju li, smetaju li kome? Sta?

Name

Bn

18.04.2017 18:35

Sta to rade ili grade Bih diktatorici nisu nista sagradili bez kredita.Sjeverna korea ima vojsku industriju,sta mi imamo.Zahvaljujuci nasim divnim diktatoricima nemamo nista.I mi hi jos velicamo sramota..

ODGOVORITE
Name

kum

20.04.2017 13:51

Ne znam sto vam trebaju bbc ratnohuskacki pamfleti, al ajd.

ODGOVORITE
Name

Pevac

20.04.2017 15:13

Kuronja i maladžoni, vi ste izgleda dužni kod svoje kuće, pa se palite na nešto što ne možete imati. Prvo se odužite pa onda udarajte po kosookim.

ODGOVORITE
Name

Ramizović

21.04.2017 00:21

Razmislite malo, ko je najluđi diktator. Milioner kabadahija i rasista sa ofucanom lisicom na glavi ili Kim Jong Un lider zemlje koja nastoji da očuva svoju nezavisost i koji nikada nije dao niti jednu izjavu protiv bilo kog naroda.

ODGOVORITE
Name

M

21.04.2017 04:32

Nezna se koji je bolesniji, taj diktator ili vi koji ga podržavate.

ODGOVORITE
Name

RS

21.04.2017 05:40

Jadna sirotinja, on uziva dok drugi hljeba nemaju godinama i smiju se po naredbi za medije. Kao nas Kim Duduk sa svojom kriminalnom hobotnicom. Sad jos ako ga Ameri opletu zavrsice kao svi bolesnici diktatori, dno ljudske vrste, najgore sto ce ova zaludjena glupava sirotinja samo nastradati.

ODGOVORITE
Name

Milo

21.04.2017 05:46

Kada procitam mnoge komentare ovdje, jasno je da nama kao i njima nema spasa, da su nama mozgovi u totalnom autu. Nikada mi necemo biti dio normalnog svijeta. Sto jest jest nikad nismo bili ni blizu da budemo, poslije nam je svako drugi kriv. Zao mi omladine nase kad vidim kako stariji razmisljaju, nista im dobra ostaviti necemo. Bjezite omladino!

ODGOVORITE
Name

Nindža kornjača

21.04.2017 07:23

Ajde ti, pametnjakoviću, predloži nešto pametno, pa nas izvuci iz ove kanalizacije, nas neznalice. Reci nešto pametno, ako nisi jedan od onih koji nm već godina govore "dobro".

Name

re Nindza kornjaca

21.04.2017 08:46

Nije covjek pametnjakovic vec je pametan i sve je lijepo objasnio, gdje lezi problem i da samo mislimo da smo najpametniji, steta sto tebi nije nacrtao da shvatis da si u ogromnoj vecini koja je svojim razmisljanjem i podanistvom tudjem mozgu i dovela ovaj nas nesretni narod gdje je sada. Samo rijetki razumiju sta smo sebi uradili nazadnim razmisljanjima ali oni su vec ili otisli ili se bore da odu odavde, ne mozemo mi vjeciti komunisti bez cizme i vrhovnog vodje slijepca, zato nas nema ni na mapi zivota. I nije kanalizacija vec septicka jama, da je kanalizacija do sada bi negdje odvela ovu prljavstinu, medjutim kod nas se sve speklo i traje 1000 godina. Tunel bez izlaza sa takvim razmisljanjima.