Đanfranko Zola otpustio samog sebe!

Istina, u 22 kola ostvario je samo dve pobede!

Fudbal 18.04.2017 | 10:30
Đanfranko Zola otpustio samog sebe!
Bio je vanserijski igrač, ali izgleda nije tako talentovan trener. I Đanfranko Zola nema kompleks koji bi ga sprečavao da to javno kaže. Čuveni italijanski fudbaler podneo je ostavku na mesto trenera Birmingem Sitija posle poraza od Bartona na domaćem terenu (0:2).

“Otpustio sam sam sebe“, iskren je bo Zola, mada mu rezultati baš i nisu dozvoljavali da se previše kuraži s obzirom na to da je u 22 ligaške utakmice u Čempionšipu ostvario samo dve pobede.

Nije ni čudo što su zato protiv Bartona i navijači Plavaca vikali: Zola napolje! Birmingem je tri kola pre kraja sezone samo tri boda iznad zone ispadanja.

“Nije da odustajem. Jednostavo, Birmingem zaslužuje boljeg od mene. Zašto da ostanem ako ne osećam da ne mogu da pomognem igračima. Žao mi je, osećam se baš loše“.

Zola je, podsetimo, funkciju trenera Birmingema preuzeo u decembru posle kontroverzne ostavke Gerija Roveta. Klub će u naredim danima odlučiti šta će sa Zolinimdosadašnjim pomoćnicima, među kojima je još jedan proslavljeni Italijan Pjerluiđi Kaziragi.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar