Počeo sastanak o ''Agrokoru''

U sjedištu Federalne Vlade u Sarajevu u toku je sastanak predstavnika bh. kompanija dobavljača Agrokora.

Bosna i Hercegovina 17.04.2017 | 11:43
Počeo sastanak o ''Agrokoru''
Sastankom predsjedava federalni ministar razvoja, preduzetništva i obrta Amir Zukić.

Nakon što je prošle sedmice federalni premijer Fadil Novalić razgovarao s direktorima firmi kćerki Agrokora u BiH, Federalna vlada namjerava sagledati kompletnu situaciju u BiH i sve eventualne posljedice nastale krizom u ovoj hrvatskoj kompaniji.

Sastanku prisustvuju predstavnici najvećih firmi dobavljača i to Akove, AS Group, Bimala, Coca Cole, Megamixa, Meglea, Milkosa, Perutnine i Violete. Osim njih, prisutan je i član uprave Raiffeisen Bank BiH Heribert Fernau.

U radu ovog skupa učestvuje i predsjednica Sindikata radnika trgovine i uslužnih djelatnosti BiH Mersiha Beširović.

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

AGROKORU NE VOLIM TE VIŠE,IME TI SE ĆIRILICOM PIŠE

17.04.2017 09:51

Sad će Rusi preuzeti Agrokor,preuzece ga pravoslavna organizacija MARŠAL GRUPA! Kad ga preuzmu ime neće mijenjati samo će zamijeniti pismo,umjesto latinice biće ćirilica jer Rusi razumiju samo ćirilicu! Baš me zanima hoće li lupati table Agrokoru kad budu ćirilične?

ODGOVORITE
Name

Zool

17.04.2017 11:03

Ne znam dali ce lupati table ali ti bas lupaš.Nije stvar ko ce ga preuzeti ovde je problem da dobavljače ne uništi.Primjera radi samo ovde prisutnoj Violeti je dužan preko milion maraka a to ugrožava i samo poslovanje te zdrave firme kao i ostalih koji imaju potraživanja.Cirilica i ostala Srbovanja nemaju veze sa ovim.

Name

re zool

17.04.2017 12:11

Nemoj da brineš,Rusi će preuzeti i obaveze i potraživanja,potrazivanja će naplatiti a obaveze izmiriti! Ko lupeta vidjece se u narednom periodu!

Name

BOBA

17.04.2017 10:51

BITNO JE DA KRIMINAL CVJETA A RADNICI RADE ZA ČETRISTO MARAKA TO JE NAJVAŽNIJE ALI SEKTOR SEKJURITI I RADNICI SU SE UVEZALI SA MNOGIMA TAKO DA I ONI VIDE PONEKU KORIST ĐAVO JE ODNIO SVE SVI DOBRO ŽIVE ALI ČUJ SA ČETRISTO MARAKA EKSPERTA NEMA KOJI BI OVO ISPITAO OVAJ RAT JE BIO NAJZANIMLJIVIJI ZA NAROD MI TO MORAMO PRIZNATI KAO SVI EKSTRA ŽIVE A U POZADINI SE KRIJU DRUGE STVARI

ODGOVORITE
Name

Hm

17.04.2017 11:24

Zakonom treba zabraniti trgovačke kompanije sa preko 200 radnika. U tom slučaju ovo se ne bi moglo dešavati.

ODGOVORITE