PL BiH - Obradović: Radnik očekuje bod(ove) u Mostaru!

Fudbaleri Radnika u subotu u okviru četvrtog kola Lige za šampiona Bosne i Hercegovine gostuju ekipi Zrinjskog u Mostaru.

Fudbal 15.04.2017 | 09:00
PL BiH - Obradović: Radnik očekuje bod(ove) u Mostaru!
Zrinjski je u prošlom kolu izgubio prvo mjesto na tabeli koje je držao od prvog kola, dok je bijeljinski tim porazom na Gradskom stadionu od Slobode ugrozio četvrto mjesto, tako da obje ekipe u ovaj meč ulaze sa velikim motivom.

„Očekuje nas još jedno teško gostovanje u Mostaru. Cijele nedelje smo se spremali za utakmicu sa Zrinjskim, a u utakmicu ćemo ući puno svježiji nego u prethodnom periodu. Takođe, nekoliko povrijeđenih igrača nam se vraća u sastav, pa će trener Nebojša Milošević imati veću mogućnost prilikom izbora. Na terenu će nam nedostajati Miloš Zeljković, ali smo do sada već navikli da igramo ‚okrnjenog‘ sastava“, rekao je prvi strijelac Radnika Marko Obradović.

Golgeter Radnika očekuje povoljan rezultat na stadionu „Pod Bijelim brijegom“.

„Zrinjskom će faliti nekoliko važnih igrača, a po mom mišljenju najveći hendikep za njih će biti odsustvo našeg doskorašnjeg saigrača Slobodana Jakovljevića, koji je jedan od najboljih stopera u ligi. Mi ćemo pokušati da iskoristimo neke slabosti koje Zrinjski ima, i nadamo se da ćemo se iz Mostara vratiti neporaženi“, dodao je napadač Semberaca, a prenio klupski sajt.

Blaž Slišković: Radnik opasan kao Sarajevo i Željo

„Radnik je manje atraktivan od prethodna dva protivnika, ali jednako kvalitetan i opasan kao Sarajevo i Željezničar. Bijeljinici igraju fudbal koji može iznenaditi svakog protivnika i sigurno nas ne čeka lagana utakmica. Vjerujem da ćemo diktirati tempo i igru te da ćemo iz takve igre stvoriti veći broj prilika, a nadam se da će i realizacija napokon biti na željenom nivou. Više nismo na prvom mjestu, ali i dalje imamo samo jedan cilj, a to je odbrana titule“, podvukao je popularni Baka.

Utakmica Zrinjski - Radnik je na programu u subotu od 16:00.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar