Nastavnica prodavala drogu?

Merjema Haračić (39), nastavnica biologije u Osnovnoj školi „Prekounje“ u Bihaću, uhapšena je zbog sumnje da se bavila prodajom marihuane i spida.

Bosna i Hercegovina 14.04.2017 | 15:16
Nastavnica prodavala drogu?
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona u sredu uveče na području Bihaća proveli su akciju u kojoj su, osim Haračićeve, uhapsili i Samira Ibrišimovića (30) i Edina Alukića (27), iz tog grada.

Nakon što su uhapsili osumnjičene, policija je pretresla i ormariće u školi koje koristi Haračićeva. U njima je pronađena određena količina spida.

Portparol MUP Unsko-sanskog kantona Snežana Galić pojasnila je da je akcija provedena u cilju suzbijanja trgovine narkoticima na području Bihaća. Akcija je izvedena pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Bihać, a prilikom hapšenja policija je pretresla više lokacija.

- U pretresima je pronađena određena količina skanka. Uhapšeni su posle kriminalističke obrade predati u nadležnost kantonalnog tužilaštva – pojasnila je Galićeva.

Izvor blizak istrazi pojasnio je da je policija radom na terenu došla do informacija da se ova grupa već duži period bavi prodajom droge i odlučili su da provedu opsežnu istragu kako bi prikupili što više dokaza.

- Međutim, pošto je Haračićeva radila u osnovnoj školi i zbog njenog stalnog kontakta sa maloletnicima, inspektori su odlučili da ubrzaju ovu akciju. Čim su prikupljeni dokazi i o njihovim kriminalnim aktivnostima, akcija je provedena i svi su privedeni – pojasnio je izvor „EuroBlica“ iz istrage.

Prema njegovim rečima, Haračićeva je bila u ljubavnoj vezi sa Ibrašimovićem, a sumnja se da je on bio zadužen za nabavku droge koju su oni dalje prodavali.

- Za sada postoje informacije da je Haračićeva prodavalo drogu i u školi, ali to će naknadno biti utvrđeno. Ovim hapšenjima nije završena ova akcija – ističe naš sagovornik.

Dodaje da će policijski inspektori nastaviti da proveravaju da li je još neko sa ovo troje uhapšenih prodavao drogu, kao i to od koga su oni nabavljali drogu koju su zatim prodavali zavisnicima na ulicama, najčešće, Bihaća.

Ovo nije prvi slučaj da se nastavnici u osnovnim školama hapse zbog prodaje droge. U policijskoj akciji „Fortuna“ u januaru 2014. godine uhapšena je veća kriminalna grupa koja se bavila trgovinom drogom, a među njima je bila i Snježana Balić-Petrašin, učiteljica u Osnovnoj školi „Miloš Crnjanski“ u Potočarima kod Prnjavora.

Nedavnom odlukom Vrhovnog suda RS Balić-Petrašin je pravosnažno osuđena na tri godine zatvora zbog šverca drogom i omogućivanja u uživanju droge. Istu kaznu za ista dela dobio je i organizator ove grupe Adi Porča.

U pomenutoj školi u maju prošle godine desio se još jedan užasan incident. Tada je učenik A.H. (10) nakon što je izgubio u kvizu iz matematike skočio kroz prozor učionice na drugom spratu i ubrzo preminuo od zadobijenih povreda.

Direktorka u šoku

Direktorka Osnovne škole „Preokunje“ Anela Kozlica potvrdila je da je policija u sredu pretresla školske prostorije.

- Ovo je strašno, šokirana sam. Možete misliti kako mi je sinoć bilo kada me je nazvala policija i rekla da dođem u školu – rekla je kratko Kozlica.

Predložen pritvor

Kantonalno tužilaštvo u Bihaću predložilo je jednomesečni pritvor za 39-godišnju Merjemu Haračić, te  Semira Ibrišimovića (30) i Edina Alukića (27), zbog sumnje da su trgovali narkoticima.

Ovu informaciju za Faktor je potvrdila Jasmina Husić, portparol bihaćkog Kantonalnog tužilaštva.

- Postupajući tužilac je nakon ispitivanja osumnjičenih Opštinskom sudu u Bihaću uputio predlog za određivanje jednomesečnog pritvora - rekla je ona.

Pritvor im je predložen zbog opasnosti od bekstva, dok je za osumnjičenog Alukića zatražen i zbog straha da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično delo.

Svima se na teret stavlja neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

(Blic)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

borac

14.04.2017 13:27

Fino se vaspitavamo.

ODGOVORITE
Name

NIKAKVO ČUDO

14.04.2017 13:27

NIKAKVO ČUDO U NEUSPJELOJ DEMOKRATSKOJ RADIONICI. IMA IH JOŠ. NAZOVI DRŽAVA PREPLAVLJENA JE PRAŠKOVIMA.A NIJE NI ČUDO, U BALKANSKOM LUDAKLUKU MOGU ŽIVJETI SAMO NADUVANI ILOSOBE NA NEČEMU JOŠ JAČEM.

ODGOVORITE
Name

re

14.04.2017 14:18

Interesantno!! Nikad niko nije uhapsen sto rastura kokain i heroin??

Name

borac

14.04.2017 13:29

Bijedan smo mi narod ubi nas mafija ubse nas narko mafije ubise nas vjerske kuce tuga i nevolja.

ODGOVORITE
Name

dzoni

14.04.2017 13:33

Ma svi mi se gadite!

ODGOVORITE
Name

Zajebant

14.04.2017 13:50

Kad je mogao komesar MUP-a USK-a uzgajati i dilati drogu, zašto ne može i nastavnica.

ODGOVORITE
Name

?

14.04.2017 17:05

Nastavnica biologije!To je prakticna nastava!

ODGOVORITE
Name

re

14.04.2017 18:17

Gospodji je to fah i zna da su to lagani opijumi....?

Name

Velias Mesias

15.04.2017 08:23

1 min · ISUS NIJE PUŠIO; ISUS NIJE PIO ALKOHOL; ISUS NIJE JEO SVINJETINU; ISUS JE BIO OBREZAN; ISUS SE MOLIO BOGU TAKO ŠTO MU SE KLANJAO. TAKAV ISTI SAM I JA. A KAKVI STE VI ?????????????

ODGOVORITE