Наставница продавала дрогу?

Мерјема Харачић (39), наставница биологије у Основној школи „Прекоуње“ у Бихаћу, ухапшена је због сумње да се бавила продајом марихуане и спида.

Босна и Херцеговина 14.04.2017 | 15:16
Наставница продавала дрогу?
Припадници Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона у среду увече на подручју Бихаћа провели су акцију у којој су, осим Харачићеве, ухапсили и Самира Ибришимовића (30) и Едина Алукића (27), из тог града.

Након што су ухапсили осумњичене, полиција је претресла и ормариће у школи које користи Харачићева. У њима је пронађена одређена количина спида.

Портпарол МУП Унско-санског кантона Снежана Галић појаснила је да је акција проведена у циљу сузбијања трговине наркотицима на подручју Бихаћа. Акција је изведена под надзором Кантоналног тужилаштва Бихаћ, а приликом хапшења полиција је претресла више локација.

- У претресима је пронађена одређена количина сканка. Ухапшени су после криминалистичке обраде предати у надлежност кантоналног тужилаштва – појаснила је Галићева.

Извор близак истрази појаснио је да је полиција радом на терену дошла до информација да се ова група већ дужи период бави продајом дроге и одлучили су да проведу опсежну истрагу како би прикупили што више доказа.

- Међутим, пошто је Харачићева радила у основној школи и због њеног сталног контакта са малолетницима, инспектори су одлучили да убрзају ову акцију. Чим су прикупљени докази и о њиховим криминалним активностима, акција је проведена и сви су приведени – појаснио је извор „ЕуроБлица“ из истраге.

Према његовим речима, Харачићева је била у љубавној вези са Ибрашимовићем, а сумња се да је он био задужен за набавку дроге коју су они даље продавали.

- За сада постоје информације да је Харачићева продавало дрогу и у школи, али то ће накнадно бити утврђено. Овим хапшењима није завршена ова акција – истиче наш саговорник.

Додаје да ће полицијски инспектори наставити да проверавају да ли је још неко са ово троје ухапшених продавао дрогу, као и то од кога су они набављали дрогу коју су затим продавали зависницима на улицама, најчешће, Бихаћа.

Ово није први случај да се наставници у основним школама хапсе због продаје дроге. У полицијској акцији „Фортуна“ у јануару 2014. године ухапшена је већа криминална група која се бавила трговином дрогом, а међу њима је била и Сњежана Балић-Петрашин, учитељица у Основној школи „Милош Црњански“ у Поточарима код Прњавора.

Недавном одлуком Врховног суда РС Балић-Петрашин је правоснажно осуђена на три године затвора због шверца дрогом и омогућивања у уживању дроге. Исту казну за иста дела добио је и организатор ове групе Ади Порча.

У поменутој школи у мају прошле године десио се још један ужасан инцидент. Тада је ученик А.Х. (10) након што је изгубио у квизу из математике скочио кроз прозор учионице на другом спрату и убрзо преминуо од задобијених повреда.

Директорка у шоку

Директорка Основне школе „Преокуње“ Анела Козлица потврдила је да је полиција у среду претресла школске просторије.

- Ово је страшно, шокирана сам. Можете мислити како ми је синоћ било када ме је назвала полиција и рекла да дођем у школу – рекла је кратко Козлица.

Предложен притвор

Кантонално тужилаштво у Бихаћу предложило је једномесечни притвор за 39-годишњу Мерјему Харачић, те  Семира Ибришимовића (30) и Едина Алукића (27), због сумње да су трговали наркотицима.

Ову информацију за Фактор је потврдила Јасмина Хусић, портпарол бихаћког Кантоналног тужилаштва.

- Поступајући тужилац је након испитивања осумњичених Општинском суду у Бихаћу упутио предлог за одређивање једномесечног притвора - рекла је она.

Притвор им је предложен због опасности од бекства, док је за осумњиченог Алукића затражен и због страха да би боравком на слободи могао поновити кривично дело.

Свима се на терет ставља неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога.

(Блиц)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

борац

14.04.2017 13:27

Фино се васпитавамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НИКАКВО ЧУДО

14.04.2017 13:27

НИКАКВО ЧУДО У НЕУСПЈЕЛОЈ ДЕМОКРАТСКОЈ РАДИОНИЦИ. ИМА ИХ ЈОШ. НАЗОВИ ДРЖАВА ПРЕПЛАВЉЕНА ЈЕ ПРАШКОВИМА.А НИЈЕ НИ ЧУДО, У БАЛКАНСКОМ ЛУДАКЛУКУ МОГУ ЖИВЈЕТИ САМО НАДУВАНИ ИЛОСОБЕ НА НЕЧЕМУ ЈОШ ЈАЧЕМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

14.04.2017 14:18

Интересантно!! Никад нико није ухапсен сто растура кокаин и хероин??

Name

борац

14.04.2017 13:29

Биједан смо ми народ уби нас мафија убсе нас нарко мафије убисе нас вјерске куце туга и невоља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дзони

14.04.2017 13:33

Ма сви ми се гадите!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зајебант

14.04.2017 13:50

Кад је могао комесар МУП-а УСК-а узгајати и дилати дрогу, зашто не може и наставница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

14.04.2017 17:05

Наставница биологије!То је практицна настава!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

14.04.2017 18:17

Господји је то фах и зна да су то лагани опијуми....?

Name

Велиас Месиас

15.04.2017 08:23

1 мин · ИСУС НИЈЕ ПУШИО; ИСУС НИЈЕ ПИО АЛКОХОЛ; ИСУС НИЈЕ ЈЕО СВИЊЕТИНУ; ИСУС ЈЕ БИО ОБРЕЗАН; ИСУС СЕ МОЛИО БОГУ ТАКО ШТО МУ СЕ КЛАЊАО. ТАКАВ ИСТИ САМ И ЈА. А КАКВИ СТЕ ВИ ?????????????

ОДГОВОРИТЕ