SDS: Čubrilović obmanjuje javnost

Srpska demokratska stranka saopštila je da osuđuje ponašanje predsjednika Narodne Skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića na današnjoj sjednici Kolegija NS RS.

Republika Srpska 13.04.2017 | 15:11
SDS: Čubrilović obmanjuje javnost
Kako navodi SDS, Čubrilović nije uvrstio kao tačku dnevnog reda zahtjev zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladena Bosića da se o eventualnom prenosu nadležnosti u prijedlogu zakona o osiguranju depozita izjasni Narodna skupština RS, iznoseći neistinu da je sa Bosićem usaglasio da se ne radi o prenosu nadležnosti i da o Bosićevom zahtjevu nema potrebe da se raspravlja.

Neistinom da je Bosić odustao od svog zahtjeva predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović obmanuo je članove Kolegijuma NSRS, ali i cjelokupnu javnost Republike Srpske, saopštila je Srpska demokratska stranka.

Čubrilović ovim potezom zatvara oči na očigledan prenos nadležnosti koji dolazi sa usvajanjem zakona o osiguranju depozita, obmanjuje javnost i ugrožava dostojanstvo Narodne skupštine RS. I što je najgore Čubrilović zloupotrebljava poziciju predsjednika NSRS na najgrublji mogući način, vršeći pravno nasilje nad Narodnom Skupštinom RS, tvrde iz SDS-a.

SDS će insistirati da dobije zvaničan stav Narodne skupštine RS po ovom pitanju jer smatramo da se radi o očiglednom prenosu nadležnosti na štetu Republike Srpske, zaključuje se u današnjem saopštenju SDS-a.

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

sds

13.04.2017 13:41

Pa nije prenos nadleznosti kada to radi SNSD! Eeeeee

ODGOVORITE
Name

Cool

13.04.2017 13:43

To mu je posao, dobro plaćen.

ODGOVORITE
Name

robija

13.04.2017 13:48

Svi mi se gadite!!!

ODGOVORITE
Name

re Robija

13.04.2017 22:21

Ma da, sad kad je SNSD pritjeran uza zid, sad ti se "svi gade".

Name

007

13.04.2017 13:51

Zar SDS nije pre nekog vremena, za vreme Bosića, izjavio da SDS radi u interesu birača, a ne u interesu Dodika i NSRS.

ODGOVORITE
Name

brat Đuro

13.04.2017 13:54

Ma čiji ono član bijaše Neđo? Šta kažu u Banjaluci? Pa on će doživotno biti u vlasti. Simbioza bijaše ... Čovjek će se uvijek zalijepiti na nešto i živjeti na tuđ račun. Takva mu sudbina. Dajte već jednom SDS-ovci prestanite biti plačipi... i ako imate snage i muda počistite korov koji je nikao uglavnom u vašim redovima. Ili ćutite. Zauvijek.

ODGOVORITE
Name

Lune

13.04.2017 14:04

Dodikovi lopovi i pljackasi rade za gazdu,j**es Republiku Srpsku kao da je ona vazna Dodiku!?

ODGOVORITE