Nastavak sage Predstavništva

Nakon što je za BN televiziju visoki zvaničnik Izraela potvrdio da predstavništvo Srpske u Izraelu ne radi, ministar Zlatan Klokić ponovo uvjerava da je sve u redu. PDP traži istragu o utrošenim sredstvima Republike Srpske na Predstavnišvo u Izraelu koje ne radi.

Republika Srpska 12.04.2017 | 22:58
Nastavak sage Predstavništva
Visoki izraelski diplomata, šef Odjeljenja za Balkan u Ministarstvu spoljnih poslova ove zemlje Dan Orian, za BN televiziju je nedvosmisleno 7. aprila potvrdio da Predstavništvo Srpske u Izraelu zvanično ne postoji i da je preregistrovano u privatno preduzeće kojim rukovodi savjetnik predsjednika Srpske Ari livne.

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić tvrdi da Ministarstvo za sada nije dobilo nikakav dokument od izraelskih institucija u vezi sa predstavništvom u Izraelu. U Vladi i dalje tvrde da predstavništvo funkcioniše, ali da je malo drugačije organizovano.

U međuvremenu, PDP je poslao pitanja ministru finansija Republike Srpske Zoranu Tegeltiji od koga traže podatke o utrošenim sredstvima iz budžeta na predstavništvo u Izraelu i na koji račun su uplaćivana ta sredstva.

Klub poslanika PDP-a od ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača zatražio je hitno pokretanje istrage u slučaju predstavništva Srpske u Izraelu.



BN televizija

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

007

12.04.2017 18:35

Živo me interesuje,tko je u pravu?

ODGOVORITE
Name

Lud narod

12.04.2017 18:57

Posao ministara je da ubjede narod da je lud.

ODGOVORITE
Name

novinar

12.04.2017 19:19

Ha ha ha ova ti je vrh