Наставак саге Представништва

Након што је за БН телевизију високи званичник Израела потврдио да представништво Српске у Израелу не ради, министар Златан Клокић поново увјерава да је све у реду. ПДП тражи истрагу о утрошеним средствима Републике Српске на Представнишво у Израелу које не ради.

Република Српска 12.04.2017 | 22:58
Наставак саге Представништва
Високи израелски дипломата, шеф Одјељења за Балкан у Министарству спољних послова ове земље Дан Ориан, за БН телевизију је недвосмислено 7. априла потврдио да Представништво Српске у Израелу званично не постоји и да је пререгистровано у приватно предузеће којим руководи савјетник предсједника Српске Ари ливне.

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић тврди да Министарство за сада није добило никакав документ од израелских институција у вези са представништвом у Израелу. У Влади и даље тврде да представништво функционише, али да је мало другачије организовано.

У међувремену, ПДП је послао питања министру финансија Републике Српске Зорану Тегелтији од кога траже податке о утрошеним средствима из буџета на представништво у Израелу и на који рачун су уплаћивана та средства.

Клуб посланика ПДП-а од министра унутрашњих послова Драгана Лукача затражио је хитно покретање истраге у случају представништва Српске у Израелу.



БН телевизија

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

007

12.04.2017 18:35

Живо ме интересује,тко је у праву?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луд народ

12.04.2017 18:57

Посао министара је да убједе народ да је луд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

новинар

12.04.2017 19:19

Ха ха ха ова ти је врх