Sevilja prelomila: Nevažno je Sampaolijevo mišljenje, Jovetić ostaje!

Interu ide 14. 000. 000 evra na ime transfera!

Fudbal 14.04.2017 | 11:30
Sevilja prelomila: Nevažno je Sampaolijevo mišljenje, Jovetić ostaje!
Stevan Jovetić se više neće vraćati u Inter, jer će od leta postati punopravni fudbaler Sevilje!

Takvu odluku doneo je andaluzijski klub, javlja dobro upućeni list Diario De Sevilla. 

Kada na debiju, samo dva dana po dolasku u novi klub, daš gol Realu, potom isti taj Kraljevski klub srušiš u nadoknadi vremena tri dana kasnije, pa na 14 utakmica daš četiri i asistiraš kod tri gola, teško da bi bilo ko doneo drugačiju odluku. 

Kako se ističe, u Sevilji su ovu odluku doneli nezavisno od toga kakvu bi odluku doneoHorhe Sampaoli. Doduše, argentinski stručnjak takođe je dao zeleno svetlo da se ovaj posao završi, iako Jovetić nije bio njegova, već izričita želja donedavno sportskog direktora Monćija. 

Kada je sklopljen dogovor sa Interom o pozajmici Sevilja je ubacila klauzulu o opciji kupovine crnogorskog napadača za 14.000.000 evra. Toliko će novca na kraju sezone stići na račun Intera, čime će biti pokriven dug Nerazura iz vremena kada je Jovetićotkupljen početkom godine od Mančester Sitija za 13.500.000 evra. 

Čak i ako u Interu požele da Jovetića zadrže posle preporoda u Sevilji, neće imati pravo, jer je takav dogovor u sporazumu koji je potpisan. Sevilja ima pravo da prva iskoristi opciju. 

Jovetić bi trebalo da bude zalog za budućnost novom treneru koji bi na leto mogao da dođe u klub, pošto je trenutno gotovo izvesno da će Sampaoli preuzeti kormilo posrnule Argentine. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar