Vaterpolisti Srbije poslije 15 godina u Bečeju!

Selektor Srbije Dejan Savić rekao je da njegova ekipa u svakoj utakmici ima obavezu da pruži maksimum i da ostvari što bolji rezultat.

Ostali sportovi 10.04.2017 | 18:45
Vaterpolisti Srbije poslije 15 godina u Bečeju!
Podmlađeni sastav evropskog, svetskog i olimpijskog šampiona dočekuje u utorak (17h) Slovačku, u poslednjem kolu Grupe A Svetske lige.

"Obaveza je uvek ista. Kvalitetan pristup utakmici, davanje maksimuma i što bolji rezultat. Ovaj sastav je mlad, osim (Nikole) Jakšića nema nikoga iz olimpijskog tima. Prilika da se pokažu u pravom svetlu, ali je mnogo važnije što ćemo imati ukupno pet treninga", rekao je Savić.

Reprezentacija će posle više od 15 godina igrati u Bečeju.
 
Ekipa je kompletna, a u nedelju je smanjenim intezitetom trenirao Jakšić koji ima probleme sa leđima. Golman Srbije Lazar Dobožanov rekao je da je predstojeća utakmica prilika da se mlada ekipa pokaže.

"Kao i uvek, bez obzira na sastav, idemo na pobedu. Meni je zadovoljstvo i čast što ću za reprezentaciju igrati u rodnom gradu. Nadam se velikoj podršci sa tribina", naveo jeDobožanov.

Drugi golman Dimitrije Rističević rekao je da je Slovačka nezgodan rival i podsetio da je u prvom delu takmičenja Srbija pobedila posle peteraca.

"Videlo se da su Slovaci nezgodan rival. Nemaju šta da izgube. Imamo pouke iz prvog susreta i verujem da ćemo se Bečejcima predstaviti u pravom svetlu", rekao jeRističević.

Najiskusniji u srpskom timu biće Strahinja Rašović, koji je rekao da ekipa ide na pobedu.

"Ko god da igra za reprezentaciju Srbije igra na pobedu. Rival nije bitan. Sve zavisi od nas. Imamo iskustvo iz Novakija. Tada je (Dušan) Mandić bio sa nama. Sada smo bez njega ali se naš cilj ne menja. Verujem u pobedu", naveo je Rašović.

Savić ima na raspolaganju 15 igrača, a u utorak će odrediti konačnih 13 sa utakmicu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar