FK Rad traži ostavke Kokeze i cijelog FSS-a!

Direktor superligaša Rada Uroš Tošić rekao je da taj klub trpi nepravdu od FSS, dok su na konferenciji za novinare tražene ostavke rukovodstva te organizacije.

Fudbal 10.04.2017 | 13:00
FK Rad traži ostavke Kokeze i cijelog FSS-a!
"Rad već duže vreme trpi nepravdu Fudbalskog saveza Srbije. Mi skoro godinu dana godinu dana bezuspešno pokušavamo da napravimo sastanak sa predsednikom Saveza. Čak je u jednom trenutku bio zakazan sastanak, na koji sam došao, dok se predsednik FSS nije pojavio i nije se javio posle toga da se izvini", rekao je Tošić.

Tošić je kazao da Rad nije u prilici da izloži probleme koje ima, kao i "bezakonje koje se dešava u FSS-u". On je naveo da se klub zbog toga obratio Zajednici superligaša i da je dogovor bio da se problemi ne rešavaju preko medija, ali da "već mesec dana ne može da se zakaže sednica, jer "i to ne može bez FSS-a".

"Nije nam preostalo ništa drugo nego da se obratimo medijima", istakao je Tošić.

Fudbalski klub Rad je na konferenciji za novinare posle prvenstvene utakmice protiv Crvene zvezde izdao saopštenje za javnost, u kojem su tražene ostavke funkcionera FSS-a na čelu sa predsednikom Slavišom Kokezom.

"Rad je bio prvi koji je hteo promene u FSS, misleći da će se mnoge stvari promeniti na bolje. S obzirom na to da se ništa nije promenilo, da je situacija još gora i da u FSS vlada bezakonje, Rad ovim putem preko medija, jer drugi način komunikacije sa organima FSS ne postoji, traži od predsednika Slaviše Kokeze i rukovodstva FSS da podnesu ostavke", navodi se u saopštenju Rada.

Klub sa Banjice je u saopštenju izneo nekoliko slučajeva i situacija "kroz koje je proteklih godina prošao, bez bilo kakvog vida podrške i razumevanja FSS".

Navedeno je, izmedju ostalog, to da je Rad sopstvenim sredstvima izgradio reflektore po odluci FSS-a da svi klubovi moraju da ih imaju da bi igrali Super ligu, a potom je drugim klubovima dozvoljeno da igraju na svojim stadionima, iako nemaju reflektore.

Rad je postavio pitanje da li je celokupno ponašanje FSS-a "na neki način pritisak da igrači moraju da se prodaju rivalima", iako je klub odlučio da ih ne prodaje Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Navedeno je i da predsednik FSS-a nije pozvao čelnike Rada na zajedničku večeru koju je organizovao u Limasolu sa rukovodstvom Zvezde, Partizana i Čukaričkog, tokom zimskih priprema na Kipru.

Kao "vrhunac bezakonja" navodi se to što su Novi Pazar i Borac registrovali igrače uprkos zabrani Disciplinske komisije jer nisu izmirili sve obaveze prema igračima i trenerima.

Rad je istakao da se protiv tog kluba vodila "medijska hajka" posle slučaja Everton, i da u tom slučaju nije postovan pravilnik FSS-a prilikom kažnjavanja, a da posle toga nije omogućeno da se uloži žalba.

Istaknuto je i to da je neobjašnjiv postupak da se imena delegiranih sudija objave na zvaničnom sajtu, a da se to u kratkom vremenu promeni.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar