''Tramp - svjetski policajac''

Kandidatkinja ultradesničarskog Nacionalnog fronta za predsednicu Francuske Marin Le Pen izjavila je danas da predsednik SAD Donald Tramp izigrava "svetskog policajca vazdušnim napadima u Siriji" i smatra da bi to moglo mu se "obije o glavu".

Svijet 07.04.2017 | 11:57
''Tramp - svjetski policajac''
AP podseća da je Le Pen u prošlosti izražavala podršku sirijskom predsedniku Bašaru al Asadu, a da je sada za televizijski kanal "Frans-2" izjavila da je "iznenađena" Trampovim naglo učinjenim potezom.

Ona je rekla da je Tramp ranije davao nagoveštaje da od SAD neće napraviti "svetskog policajca".

"A to je upravo ono što je učinio juče", kazala je Le Penova i upozorila da su ranije međunarodne intervencije u Iraku i Libiji vodile porastu islamističkog ekstremizma.

AP navodi da je Le Penova delovala kao da se distancira od Trampa i dodaje da su njih dvoje imali slična gledišta o ekonomskom protekcionizmu i antiimigranstkoj politici.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Hm

07.04.2017 10:01

I ova kao Dodik! Pa do jucer ga je podrzavala u svemu! Sad ce se i Dodi oglasit i osudit Trampa!

ODGOVORITE
Name

goran

07.04.2017 10:19

Tramp je kao Dodik danas prica jedno a sutra radi potpuno drugo, dok misli nesto trece.Normalni ljudi vjeruju na rjec i nemogu znati da imaju posla sa psihopatama.Le Penova je podrzala njegove izjave koje su ga i dovele na vlast.Obrces cinjenice dragi gospodine

Name

yugosloven

07.04.2017 10:04

STA DA RADIMO MI KADA SE UGASE KAMERE BAKIR I DODIK SE GRLE I SMIJU

ODGOVORITE