Enrike: Suares je najbolja "devetka" na svijetu!

Trener Barselone Luis Enrike hvalio je imenjaka Suaresa nakon ubedljive pobede Barselone nad Seviljom (3:0), u sredu na Nou Kampu.

Fudbal 06.04.2017 | 19:00
Enrike: Suares je najbolja "devetka" na svijetu!
Meč koji je trebalo da bude derbi kola rešen je u roku od desetak minuta sredinom prvog poluvremena, a u centru pažnje bio je upravo Urugvajac.

Sures je doneo vođstvo Barseloni u 25. minutu, sjajnim makazicama nakon što je jedan defanzivac Sevilje presekao pas Lionesa Mesija sa desne strane. Nekoliko minuta kasnije asistirao je Argentincu za njegov 499. gol u dresu Barse, a za 2:0 na meču.

"Nisam u toj situaciji imao baš mnogo mesta, ali dobar napadač uvek zna gde se nalazi gol. Lopta je bila u vazduhu, imao sam čuvara na leđima i "makazice" su bile jedino rešenje. Jednostavno, nisam imao drugu opciju", rekao je Suares.

Suares je osmi put ove sezone postigao prvi gol na utakmici, po čemu je ubedljivo prvi u LaLigi.

"Luis Suares ima neverojatan osećaj za gol i to je opet pokazao. Jasno je da je njegova velika prednost u odnosu na suigrače fizička superiornost, ali ne samo to. Njegovi udarci, postavljanje na loptu i opšti kvalitet ga čine najboljom "devetkom" sveta", rekao je Enrike.

Barselona je druga u prvenstvu sa dva boda iza Real Madrida uz meč više. Dva tima očekuje međusobni susret 23. aprila na Santjago Bernabeuu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar