Krivična i Veljku Ražnatoviću

Posle obračuna u Laktašima kod Banjaluke, podnesene prijave protiv devetorice mladića. Sin popularne pevačice potvrdio da je bio na mestu obračuna, ali negira da se tukao

Srbija 05.04.2017 | 22:19
Krivična i Veljku Ražnatoviću
Banjalučka policija podneće krivičnu prijavu protiv Veljka Ražnatovića (21), sina pevačice Svetlane Cece Ražnatović i pokojnog Željka Ražnatovića Arkana, i još najmanje petorice mladića zbog sumnje da su učestvovali u masovnoj tuči u centru Laktaša kod Banjaluke.

Osim protiv Ražnatovića prijave će biti podnete i protiv njegovih drugova Vitomira Glišića (20), Miloša Ećima (21), Nemanje Đurića (22) i Jovana Marjanovića (21), koji su u sredu saslušani. Iz druge, suparničke ekipe prijavljeni su braća Petar (29) i Aleksandar Zolak (28), Dalibor Rogić (22) i Boban Latinović (22). Svi se terete za krivično delo nasilničko ponašanje.

Navodeći inicijale osumnjičenih, portparol CJB Banjaluka Marija Markanović kaže da je identifikovano i ispitano više osoba, a nastavlja se rad na identifikovanju ostalih učesnika obračuna.

"Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da su se mladići međusobno fizički sukobili, nakon čega se sumnja da je jedan od njih pucao iz vatrenog oružja. U sukobu su povređena dvojica i njima je ukazana lekarska pomoć", rekla je Marija Markanović, dodajući da će prijave, u redovnoj proceduri, biti dostavljene Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci.

U policiji saznajemo da je Veljko Ražnatović u utorak u 19.30 došao u CJB Banjaluka i posle ispitivanja je pušten oko 23 časa.

"Ražnatović je sam došao u policiju i tokom saslušanja je potvrdio da je u kritično vreme bio na mestu obračuna", kaže izvor blizak istrazi.

"U izjavi je naveo da je na parking u Laktašima došao automobilom 'mercedes ML' nakon što ga je jedan drug pozvao telefonom. Po dolasku je zatekao tuču, a potom je odatle 'izvukao' druga i otišao."

U CJB Banjaluka izjave su u sredu dala još trojica učesnika tuče, i to Jovan Marjanović, Nemanja Đurić i Miloš Ećim, inače Ražnatovićev kum, koji su manje-više ispričali istu priču.

Članovi suparničke grupe imali su drugačije viđenje sukoba. Oni su tvrdili da je Ražnatović učestvovao u tuči i da je čak jednog momka udario bejzbol palicom, dok su njegovu ekipu optužili i za pucnjavu.

Ko u tome govori istinu oceniće istražni organi, koji su od svih učesnika obračuna uzeli parafinsku rukavicu. Po svemu sudeći, u celom slučaju mogle bi da presude izjave "treće strane", odnosno meštana Laktaša koji su svedočili sukobu.

(Večernje novosti)

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Poslednji kineski car

05.04.2017 20:38

Ima li ovdje države da protjera ove delikvente, ma kako se zvali, ma koje nacije bili? Protjerati iz države... Odmah. I neštitii tog labru Ražnatovića.

ODGOVORITE
Name

re

06.04.2017 04:49

Nema drzave od 92 a nece je ni bit.a sto se niste javili kad su sarajevski divljaci napali motoriste iz srbije vec ste ih podrzavali. U Republici Srpskoj ima ko da odredjuje kako I sta treba radit

Name

Ja

05.04.2017 20:42

Mile će da odluči koja je strana kriva možda to bude treća ko zna

ODGOVORITE
Name

Xxx

06.04.2017 03:54

Žalosno za današnju omladinu. Za sve takve vinovnike treba duple krivične prijave i oštre kazne. Drugog izbora nema. Šta ako je Cecin sin???

Name

Kriv

06.04.2017 04:50

Krivi su ipak mjestani ipak...cccc...cuuj oni ce da odluce koja je strana kriva. Pa krive su obje strane cim su pristali na masovnu tucu... Ja sam bio napadnut od strane dvojice narkomana i obojicu pretucem i onda dobijem i ja kaznu za narusavanje javnog reda i mira...pif hebem ti pravosude

Name

Cica

06.04.2017 06:36

Ja mislim da je kriv narod,sto je gledao ,ne smijete gledati je li vam jasno.To su djeca starih udbasa mislim i starih novopecenih i ratnih i sta ti ja znam.Znaci istraga gotova narod kriv sto je gledao i to je to.Cao

Name

BL

05.04.2017 21:19

Veljko, Milos i Nemanja su pravi momci, kompletno to drustvo, svi koji ih znaju u gradu tako ce vam reci. To sto curice lude za njima pa se ovi drugi nesretnici ljute i pokusavaju ih cimati pa na kraju dobiju po glavi, to je vec drugi par cipela. Momci, samo gas i ne dajte na sebe bilo kome, nikad prvi niste problem napravili i to je cinjenica, vec drugi pacenici oko vas koji vas ne mogu gledati ocima prave probleme jer ste dobri momci bez obzira ko su vam roditelji. Ljubomora od pacenika pravi idiote. Roditelji su vam poznati pa ste stalno pod lupom. Kako carsija razmislja vi ne bi trebali ni izlaziti iz kuce.

ODGOVORITE
Name

Sloboda

05.04.2017 22:11

Sredit ce to mamica...xexeexexexe...Pet minuta i nema krivicne...Ko razume razume...

ODGOVORITE
Name

policemen

05.04.2017 23:47

Sramota tolike milione za zaluzane za helikopter,poljoprivrednicima ništa,umjesto da ulože u bolnice, skole,Dragi narode skidajte bagru sa vlasti treba tražiti vanredne izbore ovo je prešlo sve mjere.

ODGOVORITE
Name

misslim

06.04.2017 03:54

Presuda je u Bajinim rukama sve su to djeca ugledni ljudi.

ODGOVORITE
Name

Nena

06.04.2017 04:23

Nali se prodaje za velikog vođu, sve dok ne siđe neki delija sa Manjače pa pomrsi račune...

ODGOVORITE
Name

buddha

06.04.2017 04:47

Fini momci nema sta...

ODGOVORITE
Name

Laktasi

06.04.2017 06:11

A da li je sa njima bio Igor Dodik i sin Budimira Stankovica? Sto njih Lukac krije?

ODGOVORITE
Name

Omladinac

06.04.2017 06:39

Sto se cudimo ako nam je mafijaska drzava koju vodi glavni mafijas onda je to uzor mladima. To vam ne tako idu klanovi, bande vec imamo utjerivace dugova i reketiranje po ulicama i ugostiteljskim objektima ma kompletna slika i prilika mafijaske drzave.

ODGOVORITE
Name

Parafin

06.04.2017 20:05

Mislim da Parafinska rukavica nije uključena u ovaj slučaj, jer se ista uzima za teže oblike KD-a poput Ubistva, Razbojništva i sl. A jedno je podnijeti prijavu (prekršajnu, nalog, zahtjev), a drugo Izvještaj o počinjenom KD-u (krivična prijava)... Mislim da će mali balavac ipak "diplomirati" i kupiti prestižnu diplomu banjalučkog fakulteta... A "prijavu" ce srediti to neki Baja, Ceca i neke glavešine iz Srbije... Nažalost...

ODGOVORITE
Name

Lakat

06.04.2017 20:07

Od tolike Republike, izabra Laktaše za obračun, sumnjivo, nema šta...

ODGOVORITE