Dan nakon pobjede, Vučić stiže u BiH

Samo dan nakon predsjedničkih izbora u Srbiji, na kojima je ostvario ubjedljivu pobjedu, Aleksandar Vučić danas dolazi u novu posjetu Bosni i Hercegovini.

Bosna i Hercegovina 03.04.2017 | 07:38
Dan nakon pobjede, Vučić stiže u BiH
To će biti njegova druga službena posjeta Bosni i Hercegovini u samo mjesec dana, nakon što je ranije tokom marta učestvovao na Samitu lidera zapadnog Balkana u Sarajevu.

Ovog puta Aleksandar Vučić će danas posjetiti Mostar, gdje će ga dočekati Dragan Čović, član Predsjedništva BiH, u okviru sastanaka pojedinih lidera regiona u Mostaru, najavljeno je iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Pored Vučića, gosti Dragana Čovića biće i Filip Vujanović, predsjednik Crne Gore, te Andrej Plenković, premijer Republike Hrvatske.

Svi sastanci biće održani u Čovićevom kabinetu u Mostaru.

Prema preliminarnim rezultatima, Vučić je već u prvom krugu ostvario uvjerljivu pobjedu, s više od pedeset posto osvojenih glasova, te postao novi predsjednik Srbije.

Aleksandar Vučić se nakon pobjede na predsjedničkim izborima obratio javnosti na konferenciji za medije.

Zahvalio je građanima i najavio da Srbija ostaje na reformskom i evropskom putu. Naglasio je da je pobjeda bila "čista kao suza" i da je osvojio više od  dva miliona glasova, odnosno 12 posto više nego svi ostali kandidati zajedno.

Takođe je, između ostalog, najavio da će s predsjednikom Vlade Hrvatske Andrejom Plenkovićem razgovarati ozbiljno o Agrokoru.

U trci za predsjednika Srbije bilo je ukupno 11 kandidata.

BN televizija

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Beli

03.04.2017 05:54

Vidi Dodika , ste ce on kod Vucica ako je podrzavao JEREMICA , najveci prevrtljivac medju politicarima , nanjusio da Jeremic nema sanse pa se preselio u Vucicev izborni stab , o Boze , ako ni Vucic ne razumije kakav je Mile onda j to zaista strasno

ODGOVORITE
Name

Ja

03.04.2017 06:11

Vidi onog naseg UVLAKACA Milokrada... eee moj Vučicu ti nisi svjestan sa kim imas posla...mnogima je on okreni ledja i tebi ce

ODGOVORITE
Name

mimom

03.04.2017 06:40

KAKAV J E SAMO KARAKTER U ONO TAMO LESINARA!! EJ CRNI RODITELJI ;STA STE RODILI!!

ODGOVORITE
Name

SRBIJA I SRPSKA MORAJU IMATI DOBRE ODNOSE

03.04.2017 06:45

ALI, STA CE MU OVAJ LJEVCANSKI POBACAJ OVDE NA PROSLAVI? DA LI JE VUCIC NORMALAN, ZNA LI ON STA MU OVAJ LJIGAVAC ZAISTA MISLI?

ODGOVORITE
Name

Orihalk

03.04.2017 07:11

Našeg "dragog vođe" glavnog Baje Republike Srpske najviše ima u Srbiji-na svim događajima od sportskih muzičkih političkih, jer u njegovoj Dinsatiji samo cvijetaju ruže, a građani mu "uživaju" i snalaze se u mulju i blatu i oko kontejnera za smeće. Žalosno da ne može biti žalosnije, gdje iskreno čestitam na maestralnoj pobjedi gospodinu Vučiću, gdje ga svi molimo da izjuri tog svog "specijalnog gosta" iz Beograda, i da počme raditi nešto u interes građana Republike Srpske, jer je on Predsjednik Republike Srpske sa 25% i promil glasova građana, i da nas svakodnevno ne zadužuje i vodi u dužničko ropstvo, dok samo on raskalašno živi sa svojom porodicom i oligarhijom.

ODGOVORITE
Name

Boki

03.04.2017 07:14

Ima jedan nezvani gost sa inicijalima M.D. kojeg u žargonu zovu potkošulja jer se trpa svima u gaće. Ha ha ha.

ODGOVORITE
Name

Fuuj

03.04.2017 07:26

Vidi gnjide u pozadini...

ODGOVORITE