Droga im bila kao porodični biznis

U akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, koja je izvedena u noći čevrtak na petak, uhapšeno je deset osoba - pet u Banjaluci, četiri u Brodu i jedna u Usori. Uhapšeno u rodbinskim vezama, otkrivaju banjalučke Nezavisne novine.

Republika Srpska 01.04.2017 | 09:19
Droga im bila kao porodični biznis
Kako list prenosi, četiri lica uhapšena u Banjaluci su u rodbinskim vezama.  Saznaju da je priveden Jelenko Tamburić, radnik JP "Akvana" u Banjaluci,k koji je prije dvije ipo godine zaposlen u tom preduzeću.

On je i bokserski sudija. S njim su uhapšeni, kako prenosi list, i njegova supruga Vesna Tamburić, njen sin iz prvog braka Vedran Bodiroža zvani Guzla, Marko Duvnjak, koji se oženio Bodirožinom sestrom, te Ognjen Branković, jedini koji nije ni u kakvom srodstvu s pomenutom četvorkom.

U Brodu, prema saznanju lista, licu pravde privedeni su Borislav Spasojević, Luka Majstorović, Nedžad Omerović i Dijana Plavšić, dok je u Usori pao Mario Marić.

Iz MUP-a RS su potvrdili da je uhapšeno deset osoba. Saopštili su da su uhapšeni Banjalučani V.B., V.T., J.T., O.B. i M.D., u Brodu L.M., N.O., D.P. i B.S te M.M. u Usori.  

Vedran Bodiroža hapšen je i ranije u akciji "Dukat" zbog prodaje lažnih dukata zlatarama.

Hapšenjem ovih lica u policiji kažu da je razbijena organizovana kriminalna grupa, koja se bavila proizvodnjom i prodajom droge.

Pretresi su izvršeni na više lokacija i tom prilikom je pronađeno i oduzeto: 333,11 grama kokaina, 107 grama marihuane, 6.369 tableta sintetičke opojne droge.

Osim različitih vrsta droge, policija je pronašla više stotina komada municije, vatreno oružje, elektrošoker i druge predmete koji, kako kažu, potiču od izvršenja krivičnog djela.

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

rumunija

01.04.2017 09:51

Ima takvih porodica mnogo I jos opasnije sto legalizuju prlja e pare kroz nekretnine I slicno!

ODGOVORITE
Name

teka

01.04.2017 11:00

Opasan izvor trač do traca sve iz prve ruke

Name

Igor

01.04.2017 12:44

Samo vjeruj u sve sto pise i bice ti super kao i do sad .

Name

Mejdan

01.04.2017 11:00

Ne branim Tamburu i malog Guzlu,ali to što su radili je presmiješno,kakav se kriminal odvija u B.Luci.Mi obični građani vidimo ekstremni lopovluk,a policija štiti isti taj kriminal.

ODGOVORITE
Name

PC

02.04.2017 05:19

Evo ti prilike da anonimno napises o tom kriminalu sto kao nesto znas.

Name

Letac

01.04.2017 17:53

Od neceg narod mora zivjeti

ODGOVORITE