Video: Veliki incident u Istanbulu! Ataman napustio klupu Galate...na pet minuta!

Ataman pobegao od navijača u svlačionicu, pa se vratio posle pet minuta! Dosad neviđeno. . . .  Šef stručnog štaba turskog Galatasaraja Ergin Ataman, koji nije u dobrim odnosima sa navijačima zbog slabih rezultata ove sezone, otišao u svlačionicu zbog povika sa tribina, ali se vratio. . . posle pet minuta?!

Košarka 31.03.2017 | 21:50
Video: Veliki incident u Istanbulu! Ataman napustio klupu Galate...na pet minuta!
Košarkaši Galatasaraja ubedljivo su poraženi pred svojim navijačima od Baskonije (103:80), ali je rezultat ovoga meča u potpuno drugom planu zbog trenera domaćih i njegovog gesta.

Šef stručnog štaba Galate Ergin Ataman, koji nije u dobrim odnosima sa navijačima zbog slabih rezultata ove sezone, otišao je u svlačionicu zbog skandiranja protiv njega sa tribina u hali "Abdi Ipekči", ali se vratio...posle pet minuta!?

Taj incident se desio pre "podbacivanja" lopte na početku meča, a Ataman se, opet neočekivano, vratio na klupu turskog kluba kada je na redu bio prvi, televizijski, tajm-aut.

Sa tribina su se tada začuli i aplauzi, ali i zvižduci...

Sve u svemu, sigurno će imati šta da kaže o ovom incidentu nakon meča.



Meč 29. kola Evrolige, između Galatasaraja i Baskonije, neće se pamtiti po rezultatu, jer turski tim odavno nema šanse za plasman u plej-of, dok su Španci u tome uspeli, ali je pažnju privukao zbog incidenta koji se zbio neposredno pre podbacivanja lopte.

Iznerviran skandiranjem najratobornijih navijača Galatasaraja, sa kojima je od pre nekoliko sedmica na „ratnoj nozi“, šef struke popularnih Lavova, Ergin Ataman odlučio se za nepopularan potez. Ustao je sa klupe i - napustio halu!

Tačnije, otišao je u svlačionicu, iz koje se vratio na 5.03 do kraja prve četvrtine, prilikom televizijskog tajm-auta. Tom prilikom ponovo su se oglasili zviždicu onog dela najokorelijih pristalica Galate, dok ga je ostatak publike u dvorani „Abdi Ipekči“ dočekao aplauzom i ovacijama.

Odnosi na realaciji tvrdno navijačko jezgro - Ergin Ataman postalo su zategnuti kad su ovi prvi tražili njegovu ostavku zvog slabih rezultata iove sezone, posle čega ih je on pre desetak dana, na jednoj od konferencija za medije nazvao „huljama“.



Dovoljno da se vatra razbukti.

U 19. porazu Galatasaraja ove sezone najefikasniji su bili Aleks Tajus i Džon Dibler sa po 14 poena, a srpski košarkaš Vladimir Micov dodao je 8.

Na drugoj strani prednjačili su Kim Tili sa 20, odnosno Ilimane Diop sa 18.

U drugom meču dana Armani je slavio protiv Žalgirisa 88:84.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar