PL - Klop kaže da je genije za derbije: Ne potcjenjujte moć Enfild rouda!

Liverpul i Everton bez po tri igrača u obračunu okruga Mersisajd!

Fudbal 01.04.2017 | 09:00
PL - Klop kaže da je genije za derbije: Ne potcjenjujte moć Enfild rouda!
Borba za mesto u Ligi šampiona i(li) Ligi Evrope. I za status prvog tima u gradu. Liverpul je spreman, plus je specijalista za derbije (nijedan ove sezone nije izgubio), Everton opasan i nepredvidiv (tri pobede na minula četiri meča), te je jasno kako je u 228. okršaju okruga Mersisajd ulog veći od prosta tri boda.

Zna to dobro i Jirgen Klop, šef struke Crvenih koji će, možda, u 30. kolu Premijer lige da računa i na Marka Grujića.

„Možda nisam upućen u mnoge aspekte života, ali sam možda genije da razumem značaj derbija. Nije mi potreban ni sekund da bih shvatio o kakvoj vrsti utakmice je reč. U takvim situacijama, svet u iovom gradu staje na 90 minuta. Fudbal nije najvažnija stvar na svetu, ali je dobro da na nekoliko trenutaka pomislimo da jeste“, rekao je nemački stručnjak pred okršaj sa rivalom sa Gudison parka.

Jesenas je bilo 1:0 za Liverpul, golom Sadija Manea u petom minutu nadoknade. Inače, Everton nije slavio na terenu najvećeg rivala još od oktobra 1999. godine. Pritom je Liverpul dobio četiri od poslednjih šest međusobnih duela pred svojom publikom.

Od nje očekuje harizmatični Klop da zaurla u subotu oko 13.30, što bi moglo da bude odlučujuće za one koji veruju da će slaviti domaćin.

„Naš stadion je naša kuća. Stvarno mi se dopada činjenica da smo domaćini. Potrebno je da budemo agresivni, ali da ne preteramo. Moramo da se borimo kako bismo usrećili naše navijače“.

O Evertonu, pak, pohvalno. S merom.

„Romelu Lukaku je veoma dobar napadač. Uživa maksimalno poštovanje sa naše strane, ali da bi se razigrao potrebna mu je pomoć saigrača i lopte u prostor. Naš glavni cilj je da izbegnemo takve situacije. Everton je kvalitetna ekipa. U dobroj je seriji. Odlikuje je samopouzdanje. Opet, mi smo Liverpul, igramo na Enfildu i niko ne bi smeo tek tako da potceni moć ovog stadiona“, dodao je Jirgen Klop.

Liverpul sutra ne može da računa na kapitena Džordana Hendersona, njegovog partnera iz veznog reda Adama Lalanu i napadača Danijela Staridža, dok će Everton biti bezŠejmusa Kolmena, Ramira Funesa Morija i Džejmsa Mekartija.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar