Ivanka Tramp savjetnica ocu

Ivanka Tramp, najstarija kćerka američkog predsjednika Donalda Traumpa, saopštila je da će i zvanično početi raditi kao savjetnica svog oca u Bijeloj kući i kako za to neće primati platu.

Svijet 30.03.2017 | 10:44
Ivanka Tramp savjetnica ocu
Od početka Trampovog mandata u Bijeloj kući Ivanka je prisustvovala skoro svim njegovim važnijim susretima, zbog čega je bila na udaru kritika da obnaša neformalnu ulogu savjetnika na važnim državnim temama.

"Čula sam da su neki ljudi zabrinuti što volonterski i u skladu sa svim etičkim normama vršim funkciju savjetnice predsjednika države. Ubuduće ću kao i svi drugi javni službenici i formalno raditi u Bijeloj kući bez primanja naknade za to", poručila je Ivana Trump u pisanom saopštenju.

Ivanka već ima svoju kancelariju u Bijeloj kući, a sada se očekuje da i zvanično njeno ime bude uvršteno na listu savjetnika američkog predsjednika.

I advokat Ivanke Trump Jamie Gorelick je izjavio kako njegova štićenica želi da sve svoje aktivnosti uskladi sa federalnim zakonima i normama. Ivankin suprug Jared Kushner je također zvanično savjetnik Donalda Trumpa.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Karadoz

30.03.2017 09:12

Ja jebena vremena, sve se okrenulo naopacke. Starac zeni mladu, djete savjetuje oca, vaznije slfi od posla... Kijametski dan mora doc.

ODGOVORITE
Name

Кобац

30.03.2017 09:37

Иванка је бомба!

ODGOVORITE