Volf o Botasu: Probio je led i preuzeo Rozbergov bagaž!

Prvi čovek Mercedes AMG Petronasa je zadovoljan vožnjom Valetrija Botasa na prvoj trci, ali u budućnosti od njega očekuje još više.

Ostali sportovi 31.03.2017 | 10:45
Volf o Botasu: Probio je led i preuzeo Rozbergov bagaž!
Zavrtelo se F1 kolo. Evo, već se priča i o VN Kine koja se vozi Šangaju devetog aprila. Prvi čovek Mercedes AMG Petronasa, Toto Volf zato kaže da je prva trka Valterija Botasa na poziciji penzionisanog šampiona, Niko Rozberga po njegovom mišljenju odlično prošla. Probijanje leda i treće mesto za njega je dobar rezultat, ali se nada da Botas na VN Kine može još i bolje da vozi.

“Bio sam impresioniran Valtrerijevom vožnjom tokom vikenda. On je pod velikim pritiskom zato što je došao u Mercedes i preuzeo Nikov auto”, rekao je Toto Volf i naglasio da je zadovoljan tempom koji je Finac imao imajući u vidu ilskustvo Luisa Hamiltona koje je svakako parametar postignuća za novog vozača u timu.

“Valteri je svakako jako fokusiran i analitilčan takmičar. U stanju je da učini ono što se od njega traži, ali mu još malo treba vežbe kako bi naučio da do maksimuma dođe vožnjom na granici. Dobro, to je ono što može da se kaže iz kancelarije, ali sam svakako uveren da on spaja tačke u jednu liniju i da napreduje ne propuštajući etape. Jasno je da je to put, a slažem se s njim i po pitanju zadovoljstva zbog postignutog na prvoj trci”, reči su Toto Volfa koji je nekada bio Botasov menadžer, ali je te funkcije morao da se odrekne kada je dogovoren transfer vozača između Vilijamsa i Mercedesa.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar