Amerikanac vratio biblioteci knjigu uzetu 1982.

Čovek je ukrao knjigu iz biblioteke u Montani 1982. godine. Pročitao ju je najmanje 25 puta, restaurirao, nabavio potpis autora, a zatim je – vratio tu knjigu u biblioteku!

Informacione tehnologije 29.03.2017 | 12:48
Amerikanac vratio biblioteci knjigu uzetu 1982.
Uz vraćenu knjigu je biblioteci u Grejt Folsu, u severozapadnoj američkoj državi Montana, priložio donaciju od 200 dolara i pismo u kojem je zamolio za oproštaj.


On je rekao da je ukrao primerak knjige Ričarda Matesona iz 1975. godine "Bid Time Return" i da ga je to mučilo.


Lokalni list Grejt Fols tribjun piše da on smatra taj roman jednim od najboljih naučnofantastičnih ljubavnih romana svih vremena.

Pisac Mateson je najpoznatiji po svom romanu iz 1954. godine „Ja sam legenda“, po kojem je snimljen film 2007, sa Vilom Smitom u glavnoj ulozi.

Direktorka biblioteke Keti Mora rekla je da su, iako ne odobrava krađu, „napor i sredstva koja je on uložio u očuvanje knjige izuzetni“.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Anonimno

30.03.2017 09:05

HVALJEN I BLAGOSLOVEN VELIKI GOSPOD BOG ! I KADA NEĆEŠ VELIKI GOSPODE,ČINIŠ KAKO HOĆEŠ ! VELIKI GOSPODE,ČUVENI PO VELIKOJ LJUBAVI,MILOSTI I DOBROTI SVOJOJ PREMA SVEMU STVORENOM,NESTVORENOM,PREMA SVOME NARODU I SVAKOM ŽIVOM BIĆU,SMILUJ NAM SE ! ODOZGORE VELIKI GOSPODE,AKO NI ZBOG ČEGA DRUGOG,ONDA ZBOG ATMOSFERSKOG PRITISKA,ODVRNI VENTIL I PUSTI SVOJU KIŠU VELIKE LJUBAVI I MILOSTI NA NAS I NA SVU ZEMLJU,PA MAKAR I U OBLIKU SNEGA ! MOLIMO TE VELIKI GOSPODE ZBOG VELIKE LJUBAVI,MILOSTI I DOBROTE TVOJE,MOLIMO TE VELIKI GOSPODE U IME ISUSA HRISTA,VELIKOGA GOSPODA I JEDINOGA SPASITELJA ! AMIN ! U POTPISU: OVAKAV KAKAV SAM,VOLIM VAS,POŠTUJEM I POZDRAVLJAM !

ODGOVORITE
Name

nije to postenje vec strah

01.04.2017 07:36

Pogledam na Internetu Parove. Srboljub Subotic je sve u strahu priznao. To je strah od diktature sistema i nema veze s postenjem. Srbija je mala Amerika. Glasajte ljudi za Belog.

ODGOVORITE