EP do 19: Omladinci Srbije se oprostili „nulom“, Nijemci odoše na EURO!

Ni pobeda im ne bi značila ništa! Selekcija Milana Obradovića takmičenje u kvalifikacionoj grupi 2 završila sa četiri osvojena boda.

Fudbal 28.03.2017 | 19:10
EP do 19: Omladinci Srbije se oprostili „nulom“, Nijemci odoše na EURO!
Omladinsku reprezentaciju Srbije je samo pobeda u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Gruziji protiv Kipra držala u igri za plasman, ali samo u slučaju da je Nemačka poražena od Slovačke. Ništa se od toga nije dogodilo. Izabranici Milana Obradovića odigrali su bez golova sa Kipranima na stadion Am Zomerdam u Ruselhajmu, dok su Nemci u Frankfurtu razneli Slovačku (4:0) i sa sve tri pobede obezbedila plasman na veliko takmičenje.

Orlići su bili bolji rival, stvorili su nešto više šansi od protivnika, ali nedovoljno da bi se tresla mreža Mihalisa Papastilinaua, pa su obe selekcije učešće u kvalifikacionoj grupi 2 završoile sa po četiri osvojena boda.

Srbija je nastupila u sastavu: Ilić, Radić, Blagojević, Dinga, Nišić, Adžić, Račić, Jovanović, Ilić, Lambulić, Zlatanović, dok su se u drugom poluvremenu na terenu našli još Terzić iMišković, ali ništa nije dalo konkretnog rezultata.

Za Nemce je dva pogotka postigao golgeter Borusije iz Dortmunda Etjen Amenjido, a u strelce su se upisali i Robin Hak, odnosno kapiten Salih Ozkan.

Evropsko prvenstvo u Gruziji igra se od 2. do 15. jula ove godine.

Plasman na U19 EP su izborili još Holandija, Engleska, Portugal, Bugarska i Češka. Čeka se rasplet u Grupi 7.

Tabela:
1. Nemačka 3 3 0 0 8:1 6
2. Srbija 3 1 1 1 1:2 3
3. Slovačka 3 1 0 2 5:5 3
4. Kipar 3 0 1 2 1:7 1

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar