Ubijeni muž i žena, sin uhapšen

U porodičnoj kući u Čistoj Velikoj nedaleko od Vodica juče je pronađen mrtav 45-godišnji pripadnik Specijalne jedinice policije iz Splita.

Iz šibensko-kninske policijske uprave, kako prenosi Večernji list, potvrdili su da je ubijen 45-godišnjak. Policija je na širem području Čiste Velike pronašla i tijelo njegove supruge u vozilu. Ubistva nisu počinjena službenim pištoljem ubijenog pripadnika specijalne policije.   Nakon bijega uhapšen je sin koji se sumnjiči za ubistvo.

Region 27.03.2017 | 07:31
Ubijeni muž i žena, sin uhapšen
U porodičnoj kući u Čistoj Velikoj nedaleko od Vodica oko 11.15 sati pronađen je mrtav 45-godišnji pripadnik Specijalne jedinice policije iz Splita.

Iz šibensko-kninske policijske uprave potvrdili su da je ubijen 45-godišnjak. Policija je na širem području Čiste Velike pronašla i tijelo njegove supruge u vozilu. Ubistva nisu počinjena službenim pištoljem ubijenog pripadnika specijalne policije.  Nakon bijega uhapšen je sin koji se sumnjiči za ubistvo.Policija ga je presrela na cesti kod Tribunja. Bio je u Mercedesu kojeg je policija tražila i htio je pobjeći, ali nije uspio. Ubijen je Marin Šunjerga i njegova supruga Silva, a uhapšen je njihov sin Tin Šunjerga.Policija je u subotu stajala ispred kuće policajaca u Čistoj Velikoj, mještani su u šoku komentarisali tragediju dok su njihovim selom patrolirali policajci dugim cijevima. Nešto prije 15 sati među okupljenima se pronijela vijest da su “duge cijevi” i na ulicama Šibenika, u naselju Mandalini gdje živi djevojka 19-godišnjaka.Počelo se nagađati kako se ondje u kafiću skriva osumnjičeni i kako ga policija traži. Oko 15.20 sati u smjeru policijske uprave prošlo je nekoliko blindiranih policijskih vozila. Istovremeno je bila okončana policijska blokada u Mandalini i interventna policija pustila je stanovnike da uđu u naselje, prethodno im pregledavši vozila.

Nagađa se da je mladić zločin počinio još u subotu i da je naveče izišao s društvom van, povjerivši se prijateljima kako je “učinio nešto grozno”. Policija je na intervenciju došla nakon što ih je nazvao šogor 45-godišnjaka kojemu je bilo neobično da mu se ni sestra ni ukućani ne javljaju na fiksni telefon.

Neslužbeno se spominje kako je 19-godišnjak evidentiran zbog problema sa narkoticima.

(nezavisne)

Komentari / 0

Ostavite komentar