Levandovski, Miler, Ronaldo, pa dva koraka ispred svih - Dušan Tadić!

Srpski reprezentativac je igrač sa najboljim učinkom evropskih kvalifikacija za Mundijal!

Fudbal 27.03.2017 | 20:00
Levandovski, Miler, Ronaldo, pa dva koraka ispred svih - Dušan Tadić!
Rekao nam je u novogodišnjem intervjuu da mu sa godinama sve više prija taj teret očekivanja. Rekao je uoči puta u Gruziju da je i normalno da protivnici obraćaju sve više pažnje na njega. I dođe ta utakmica i Dušan Tadić postigne gol i namesti preostala dva Srbije. Ništa čudno. U kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji as Sautemptona je postigao ili asistirao kod 11 od 12 golova Srbije!

Da prevedemo na jezik brojki, Dušan Tadić je učestvovao kod 91,6 odsto srpskih golova! Nestvaran podatak. Nijedna ekipa u Evropi ne zavisi toliko o učinku jednog igrača. Doduše, nijedan igrač u Evropi u ovim kvalifikacijama nije toliko dominantan kao Tadić. I ako mislite da preterujemo, statistika je tu da posluži kao argument u odbranu ove teze.

Tadić je, naime, u ovom kvalifikacionom ciklusu četiri puta zatresao protivničku mrežu i čak sedam puta asistirao saigračima što ga čini najboljim pakerom Evrope.

Kad su asistencije u pitanju, samo Miralem Pjanić sa šest i Belgijanac Dris Mertens sa četiri mogu da mu stanu na crtu.

Kad pričamo o golovima, Kristijano Ronaldo je neumoljiv sa devet komada, RobertLevandovski ih je postigao osam, Romelu Lukaku šest... Ali Ronaldo i Levandovski su bez asistencija, Lukaku je saigračima spakovao samo jedan gol. Vredan pomena je i TomasMiler sa pet golova i četiri asistencije. Opet neodovoljno. Tadićev doprinos srpskim rezultatima ipak je neprikosnoven.

Posebno ako se uzme u obzir da je Srbija postigla "samo" tih 12 golova, Portugal 19, Nemačka 20, Belgija čak 22! Levandovski i Pjanić u toj konstelaciji imaju čak i više razloga da se pohvale, jer Poljaci su ukupno 12 puta tresli protivničke mreže, a selekcija Bosne i Hercegovine samo jednom više.

Dušan Silni! Nek nas povede u Rusiju.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar