Određen pritvor Rajku Aničiću

Sud BiH je odredio pritvor u trajanju do 18 dana Rajku Aničiću, Srbinu iz Hrvatske, koji je 21. marta uhapšen na graničnom prelazu Rača, kod Bijeljine, prilikom ulaska u BiH iz Hrvatske, rekao je za BN televiziju njegov advokat Dušan Tomić.

Republika Srpska 26.03.2017 | 16:00
Određen pritvor Rajku Aničiću
U roku u kom je Aničiću, koji je poreklom iz Daruvara u Hrvatskoj, a živeo je u Inđiji, određen pritvor pravosuđe Hrvatske treba da dostavi Sudu BiH dokaze o njegovim navodnim ratnim zločinima zbog čega je raspisana međunarodna, Interpolova, poternica.

"Moj klijent je 1997. godine dobio dokumenta Hrvatske, a 2013. godine i uverenje da se, u toj zemlji, protiov njega ne vodi nikakav krivični postupak", priča Tomić.

"Zato je hapšenje i za njega i za sve nas veliko iznenađenje. Ovo utoliko pre što ima i akt Ministarstva pravde Srbije da nije ni na kakvoj listi za hapšenja na osnovu onoga što je ovaj resor Vlade Srbije dobio od kolega iz Hrvatske. Ali, neko je hteo, iz samo njemu znanih razloga, da aktivira poternicu protiv njega koju je pre 23 godine raspisao sud u Bjelovaru!? Iz prašine je uzeto nešto što je krajnje neodrživo i neprihvatljivo, ali dovoljno da mom klijentu napravi pakao u životu kao i njegovoj porodici."

Tomić veruje da će Sud BiH, ceneći sve relevantne stvari, odlučiti da se njegov klijent vrati u Srbiju, čije državljanstvo ima, a ne da ga izručuje Hrvatskoj. Bilo je logično, ocenjuje Tomić za BN televiziju, da je pravosuđe Hrvatske krivičnu prijavu protiv Aničića prosledilo Srbiji.

"Sad je na potezu pravosuđe BiH, a moj klijent je postao, ni kriv ni dužan, neka vrsta lakmus papira, od čega bi mogli da zavise sledeći predmeti ove vrste", ističe Tomić.

BN televizija(V.M.)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

miloš

26.03.2017 14:58

Bilo bi logično da je krivičnu prijavu protiv Haradinaja srbijansko pravosuđe proslijedilo Kosovu.

ODGOVORITE