Video - Hečer hladan kao špricer: Ovako najviše volim!

"Pravo da vam kažem ne znam šta je Džikić rekao na poslednjem tajm-autu. Znam šta je nacrtao. U tim momentima je sve mutno. Samo se sećam tog šuta i slavlja na kraju", kaže Amerikanac.  Cedevita je bila viđena u finalu, ali je Hečer kriv za crno-belu eksploziju! Partizan slavi Vilijama Hečera koji je pogotkom dve sekunde pre kraja doneo pobedu crno-belima nad Cedevitom za 74:73 i izborio treći, odlučujući meč u polufinalnoj seriji plej-ofa.

Košarka 26.03.2017 | 12:15
Video - Hečer hladan kao špricer: Ovako najviše volim!
Dve sekunde pre kraja Partizan gubi sa jednim poenom razlike protiv Cedevite. Vil Hečeruzima loptu i daje koš sa poludistance, donosi crno-belima izjednačenje u seriji i veliku radost u Pioniru.

Posle utakmice možete da shvatite i zbog čega je pogodio. Neverovatno je miran i staložen.

"Teško je opisati ovakvu utakmicu. Cedevita je htela da zavši seriju u Beogradu, a mi da je vratimo u Zagreb. Napravili smo neke glupe greške na kraju i dozvolili im da povedu, ali u poslednjom napadu sam imao dobru poziciju za šut i jednostavno sam pogodio".

Kako se osećao u tom momentu?

"Da budem iskren, najlepše se osećam u tim situacijama. Potpuno sam miran kada se odlučuje. Ne znam kako da vam opišem, ali ne razmišljam o tome da li ću da pogodim ili promašim. Imao sam takvih šuteva i ove i prošle sezone u PAOK-u. Uostalom to i jeste uloga vođe ekipe. Ponosan sam što su momci imali poverenja u mene kod tog poslednjeg napada", rekao je Hečer.

Pohvalio je popularni Heč i navijače.

"Ove sezone mislim da smo već prevazišli očekivanja, ali sam u tom poslednjem napadu želeo da pogodim i pobedom dam ekipi šansu za majstoricu u Zagrebu. Nisu se zaustavili navijači do poslednje sekunde večeras, imali su veliku ulogu u ovoj pobedi".

Šta je Aleksandar Džikić naredio na poslednjem tajm-autu?

"Pravo da vam kažem ne znam šta je Džikić rekao na poslednjem tajm-autu. Znam šta je nacrtao. U tim momentima je sve mutno. Samo se sećam tog šuta i slavlja na kraju", kaže Amerikanac.

Kako se oseća Hečer posle duže pauze i neigranja?

"Pauzirao mesec dana. Sada je zdrav, ali ističe da se bilo teško vratiti se. Osećao sam da sam malo zarđao na prvoj utakmici, pa sam bio nervozan na startu u Zagrebu, ali kako je utakmica odmicala osećao sam se sve bolje, a to se prenelo i na ovaj meč".

I te kako se prenelo.

Tako je postao junak crno-belih i zakazao odlučujući obračun za finale ABA lige 1. aprila u Zagrebu.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar