Zaplijenjeno 28 kilograma droge

Pripadnici Federalne uprave policije pronašli su u Sarajevu 28 kilograma droge, najvjerovatnije marihuane, i uhapsili dva lica zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Bosna i Hercegovina 25.03.2017 | 10:58
Zaplijenjeno 28 kilograma droge
Porparol Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić izjavila je Srni da su pripadnici Federalne uprave policije ova dva lica uhapsili sinoć, po nalogu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva. 

"Prilikom pretresa garaže koju koristi jedan od osumnjičenih, policija je pronašla 28 kilograma droge", navela je Bavčićeva. 

Ona je dodala da su osumnjičeni sprovedeni u prostorije Federalne uprave policije, te da će nakon kriminalističke obrade biti predati u nadležnost Tužilaštvu Kantona Sarajevo. 

Direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač izjavio je da Uprava na širem području Federacije BiH sprovodi opsežnu akciju potrage za više osoba osumnjičenih za krijumčarenje i stavljanje u promet teških droga. 

Lukač je za rekao da je riječ o vrlo ozbiljnoj akciji, koja se sprovodi prema nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, navodeći da je riječ o možda i najvećoj zapljeni narkotika na prostoru BiH, prenijeli su sinoć federalni mediji.

Izvor: Srna

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Lav

25.03.2017 14:58

Sreca da su uhapseni u RS sad BI Mektic SE pojavio i sigurno rekao kako je RS kriminalna.

ODGOVORITE
Name

kenbur

25.03.2017 18:51

Lave puši ,pusi malo tigru....