Bačenih 35.000.000 evra?!

Totenhem posle godinu dana prodaje najskuplje pojačanje u istoriji. . .  Kako ga se rešiti?

Fudbal 26.03.2017 | 22:00
Bačenih 35.000.000 evra?!
Posle samo godinu dana, Totenhem želi da se reši najskuplje plaćenog igrača u klupskoj istoriji. Sparsi su prošlog leta u poslednjem danu prelaznog roka srušili klupski rekord kada su za 35.000.000 evra doveli francuskog vezistu Musu Sisoka, ali on nije opravdao očekivanja i uloženi novac.

Sisoko nije ni senka igrača iz Njukasla kojeg je Totenhem doveo posle velike bitke sa ostalim premijerligašima, a Everton je tada bio najuporniji. Karamele se sada verovatno zadovoljno smeju što nisu doveli Sisoka i što ih je Totenhem pobedio u tom transfer nadmetanju.

Engleski mediji otkrivaju da su u Totenhemu spremni da saslušaju ponude zainteresovanih za Sisoka. Naravno, ne mogu da izvuku onih 35.000.000 koje su. Spekuliše se da bi sada i 25.000.000 evra bilo dovoljno da Sparsi daju zeleno svetlo za prodaju Sisoka.

Ali kako dobiti i toliki novac s obzirom na njegove igre?

Francuz nije standardan kod Poketina. U svim takmičenjima je ove sezone igrao na 26 utakmica i upisao tek nešto više od 1.000 minuta na terena. Nije dao nijedan gol! I upisao je samo četiri asistencije...

U Premijer ligi je igrao na 17 utakmica, ali čak na 11 je ulazio sa klupe i pet puta je zamenjen što znači da je samo jednom proveo svih 90 minuta na terenu. Imao je jednu lakšu povredu i jednom je isključen iz igre. Vanjama, Dajer, Eriksen i Ali su standardni, a skoro sduplo veću minutažu ima i Musa Dembele.

Da nije etikete sa astronomskom cenom na njegovom dresu, pitanje je da li bi Poketinopružio i ovoliku minutažu svom najskupljem igraču. Nije tajna da su Sisoko i argentinski stručnjak u lošim odnosima. Nije tajna ni da ga prati loša reputacija zbog problematičnog karaktera koji je pokazao na kraju epizode u Njukaslu kada se nije lepo poneo prema klubu i navijačima. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar