Peruanci zaplenili kokain sa Mesijevim likom!

Čega sve neće da se sete. . . ?!

Fudbal 26.03.2017 | 19:00
Peruanci zaplenili kokain sa Mesijevim likom!
Peruanska policija zaplenila je 1.417 kilograma kokaina na kojima se nalazio logo sa fotografijom fudbalera Barselone Lionela Mesija, kao i njegovo ime. Pošiljka se nalazila u kontejnerima koji je trebalo da budu isporučeni u Belgiju, a droga je procenjena na 79.000.000 evra prema uličnoj vrednosti, saopštile su vlasti u Peruu.

Veliki broj paketa bio je obeležen Mesijevim fotografijama dok je ostatak zapakovan u omote sa likom španskog kralja. Zanimljivo, pakovanje kokaina u foliju sa fotografijomLea Mesija terebalo je u Evropi da bude garancija kvaliteta i čistoće kokaina, jer se po liku Argentinca bande koje trguju drogom “sporazumevaju”.

Inače, pošiljka je zaplenjena proteklog vikenda u Limi nakon što je brod sa kontejnerima stigao u luku Kaljao, koja se nalazi nadomak peruanske prestonice.

Peru je, za one koji ne znaju, poslednjih godina ozbiljan konkurent Kolumbiji u proizvodnji listića koke iz kojih se dobija kokain. Za procvat te grane kriminala pobrinuli su se meksički karteli koji su se odomaćili u Peruu, prenose tamošnji mediji.

Ovo je drugi put da kriminalci Mesija koriste u svrhu dilovanja kokaina, a prethodni putu u decembru 2015. dvojica Portorikanaca pali su jer su švercovali 62 kilograma, ulične vrednosti od oko 2.500.000 evra.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar