Sahranjen general Dragiša Masal

Na gradskom groblju Sarića osoje u Užicu danas je uz vojne počasti, zvuk vojničke trube i melodiju pjesme „Tamo daleko“ sahranjen general-potpukovnik VRS u penziji Dragaša Masal.

Republika Srpska 21.03.2017 | 18:22
Sahranjen general Dragiša Masal
U ime Vojske Republike Srpske, Vojske Srbije i Kluba generala od njega se u kapeli oprostio general potpukovnik Savo Sokanović istakavši njegove nemjerljive zasluge za obuku generacija mladih vojnika, ali i za učešće i uspješno komandovanje na ratištima Srpske.

Predsjednik predsjedništva boračke organizacije Višegrad Milisav Vasić je istakao Masalov doprinos oslobođenju cjelokupne teritorije opštine u kojoj je rođen i u kojoj je mladost proveo.

„ Sa svojim vojničkim umijećem i autoritetom nama borcima ste ulijevali veliko samopouzdanje da istrajemo u borbama i sačuvamo naš narod od zločina i istrebljenja“, rekao je Vasić.

On je naglasio da je Višegrad ponosan što je iznjedrio tako velikog junaka i dobrog čovjeka i zato će uvijek ostati u srcima boraca i građana grada na Drini i Rzavu.

Sahrani su prisustvovali i predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske general Milomir Savčić, kao i predstavnici Trećeg Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH.

Poslednjem ispraćaju generala prisustvovao je u ime opštine Višegrad zamjenik načelnika Mladenko Tasić.

Pročitani su i telegrami saučešća minstra rada i boračko invalidske zaštite Milenka Savanovića i predsjednika RS Milorada Dodika.

General Masal preminuo je prekjuče nakon kratke i teške bolesti na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu u 66.godini.

Rođen je u selu Gornje Vradište kod Višegrada 20.novembra 1951.godine .

Završio je Vojnu akademiju Kopnene vojske, smjer artiljerija u Beogradu i Zadru, Komandno-štabnu školu taktike Kopnene vojske i Školu nacionalne odbrane u Beogradu.

Obavljao je dužnost načelnika artiljerije Užičkog korpusa, komandanta Trećeg artiljerijskog puka u VRS u Bijeljini, načelnika artiljerije u Organu rodova Glavnog štaba VRS u Han Pijesku, načelnika sektora za organizaciju, mobilizaciju i personalne poslove Generalštaba VRS u Banja Luci.

General Masal je službovao u garnizonima u Požarevcu, Užicu, Vinkovcima, Bijeljini, Višegradu, Han Pijesku i Banja Luci.

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

4s

21.03.2017 18:22

Generale, slava ti i hvala !!! Počivaj u miru !!!

ODGOVORITE
Name

Dragan

21.03.2017 19:05

Počivaj u miru, komandante!

ODGOVORITE
Name

Zeljko

21.03.2017 20:32

Vecna slava generale. Bio si veliki covek. Hvala ti za sve.

ODGOVORITE
Name

Srdjan

29.03.2017 17:54

Почивај у миру, команданте !

ODGOVORITE
Name

Andjs

08.04.2017 16:45

Dragi Dragisa bio si mi vise od generala hvala ti za sve, ostaces u mome srci zauvijek, nek ti je laka zemlja..Amin.

ODGOVORITE
Name

Andja

08.04.2017 16:51

Nek ti je slava generale, bio si veliki covjek.

ODGOVORITE