Istraga zbog skandala u UIO

Direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH Miro Džakula naložio je danas pokretanje interne istrage protiv dvoje radnika, čije su fotografije masaže na radnom mjestu juče objavili mediji.

Bosna i Hercegovina 21.03.2017 | 15:51
Istraga zbog skandala u UIO
"Povodom juče objavljenih fotografija neprimjerenog sadržaja u mnogim medijima u Bosni i Hercegovini, danas je u zgradi Uprave za indirektno oporezivanje održan sastanak nakon kojeg je direktor Uprave dao nalog za postupanje Odsjeku za unutrašnju kontrolu.

"Ovaj će Odsjek iz nadležnosti svog rada u naredna tri dana prikupiti sve relevantne činjenice vezano za sporni događaj, te pokušati utvrditi stvarnu autentičnost spornih fotografija. Između ostalog biće uzete izjave svih zaposlenih koji su bili uključeni u navedeni događaj, ili koji imaju bilo kakva saznanja vezano za isti“, potvrdio je portparol UIO BiH Ratko Kovačević.

 On je kazao da će po utvrđivanju stvarnog činjeničnog stanja, nadležni Odsjek za unutrašnju kontrolu predložiti direktoru UIO i eventualne naredne mjere koje će preduzeti u smislu utvrđivanja odgovornosti, a u skladu sa važećim propisima koje primjenjuje Uprava za indirektno oporezivanje BiH.

Na spornoj fotografiji, kako su objavili mediji, vide se gole noge i zadnjica žene koja leži na stolu u jednoj od kancelarija u Upravi za indirektno oprezivanju. Takođe, se vidi kako je jedan muškarac masira.

(SB)
(foto: Nezavisne)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Čipka itd.

21.03.2017 15:19

Dovoljno ih je vidjeti na pauzi kako su nafrakane...pa da se uopšte ne začudiš ovome.

ODGOVORITE
Name

Pa

21.03.2017 17:35

Nije da branim, al ovakve fotke svaki prosjecni srednjoskolac moze napraviti kako hoce, ne vidim bas nista iz ovoga, treba mi vise materijala.

Name

He he

21.03.2017 15:50

Istraga o tome ko je neovlasteno snimao.I objavio. To svakako nije u redu.

ODGOVORITE
Name

pero

21.03.2017 16:47

Zato nije lose da se sve familija zaposli u jednom preduzecu pa nece biti masaza na radnom mjestu.

Name

Sss

21.03.2017 16:56

Cim je komisija formirana nema nista od toga kao i do sada.Mozda to moze rijesiti velikiki ljubavnik,bivsi sef kabineta Djakule koji jako dobro zna kako se to radi na radnom mjestu.

ODGOVORITE
Name

Crn nokat

21.03.2017 17:47

Strah me da nije incest u pitanju posto su svi unutra zaposleni rodbinski.

ODGOVORITE