Traži li se promjena vlasti u BiH?

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne Skupštine BiH Ognjen Tadić rekao je jutros da se niko od tri delegata iz Republike Srpske, dva iz SNSD i jedan iz DNS, nije konkretno izjasnio koji je razlog za nedolazak na jučeraćnju sjednicu Doma naroda PSBiH, koja nije održana zbog nedostatka kvoruma.  

Bosna i Hercegovina 21.03.2017 | 10:17
Traži li se promjena vlasti u BiH?
 "Niko od njih trojice nije se konkretno izjasnio koji je razlog za nedolazak. Imajući u vidu da smo političari i da javnost očekuje neku vrstu stava, dovodi do spekulacija šta je stvarni povod", rekao je Tadić jutros, gostujući u emisji "Novi dan" u programu televizije N1.

Po njemu je simptomatično da vodeći mediji u Republici Srpskoj koji su u "rukama" vlasti nisu situaciju iskoristili da prave konstrukciju o izdajnicima.

"To me dovodi do potrebe da pokušam iznijeti stvarne razloge i da ih ne vežem za zaključke NSRS već za najavu novih političkih okolnosti u kojima se želi naglasiti da nema uslova za održavanje sjednice ukoliko njenom radom nisu prisutna dva delegata iz SNSD-a i DNS-a", rekao je Tadić.

On je naglasio da Srpska demokratska stranka je još od ranije pokazala da želi biti stranka političkih promjena, želi da se ukloni jezik mržnje, da se prekine s praksom konflikata.

"Kao stranka koja se potpuno otvorila za svaku vrstu političke opcije, ja sad imam osjećaj da smo de facto kao politički faktor mi višak i da se višak odnosi da se traži promjena diskursa politike u kojoj bi se priča vratila na to, na plemenske odnose. do kraja koji u prvi plan stavljaju interese naših političkih vođa, tih naših plemena", rekao je Tadić.

Po njemu ,Srpska demokratska stranka treba na vrijeme da shvati i da izađe iz tog voza", jer, kako kaže, Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Milorad Dodik uništavaju svaku moguću alternativu.

"Nedolazeži na sjednicu juče, SNSD je želio demonstrirati da se bez njih ne može održati sjednica. Izjava Čovića u kojoj kaže da nešto ne funkcioniše je ustvari ono što smo naučili od Čovića - da izjavljuje ono što misli Dodik i obratno. Srpska demokratska stranka treba da zaštiti ono najvrednije u njoj, a to je njeno ime, Naša dobra stvar je da želimo da mijenjamo stvari nabolje u Republici Srpskoj i BiH i to je zahtjev građana koji su glasali za nas", rekao je Tadić.

Na pitanje šta nedolazak na sjednicu znači i koliko bi to moglo trajati, Tadić je odgovorio da nema ograničenja koji bi mogao da destimuliše onog koji bojkotuje sjednicu da to ne čini.

"Ja nisam osoba koja će pozvati međunarodnu zajednicu da interveniše jer bi to bilo još gore. Mislim da bi najčistije bilo da Dodik, Izetbegović i Čović kažu da li imaju novu većinu za novi Savjet ministara, onda je red da kažu da je propao nijihov projekat i da prihvate odgovornost, a ako imaju, niko im neće smetati", rekao je Tadić.

Naglašava da "imamo problem, a to je da neko mrcvari ovaj narod i problem imamo s tim da neko ruši dostojanstvo Srpske demokratske stranke", kazao je Tadić.

"Ukoliko javnost ne bude pozitivno reagovala da se uspostavi nova većina, onda je plan da se iscrpljuje javnost. Vjerovatno je da su se ta trojica ljudi našli da se spase pred izbore. Dodik ima motive za ekonomsko i socijalno stanje u RS i njegov način je da uništi konkurenciju. Motiv koji je za Izetbegovića je očito da se mora izvući iz situacije koja je vezana za reviziju koja je bila neprimjerena svemu onome što je dogovarano 2014. i 2015. kada je Savjet ministara uspostavljen", istakao je Tadić za N1.

(BN televizija)
 

Komentari / 22

Ostavite komentar
Name

Bitange

21.03.2017 09:20

Uspješno obavljate zadatak da se ništa ne mijenja.

ODGOVORITE
Name

jovan

21.03.2017 10:05

Pa kad hoće manjina iz RS da vlada u Bih.Dosta i tebe više i tvog delegiranja,dočekaćeš penziju u vijeću naroda,daj osvoji nekad mandat na izborima.

Name

Perica

21.03.2017 10:20

Tadić, Ivanić i Dodik, ta trojica treba da vode RS, i to je najbolje, i toga se muslimani boje, srpskog jedinstva.

Name

RePerica

21.03.2017 11:03

E tu nam je onda kuku. Umjesto da kažeš treba da rastjeramo političare koji su tu 20 godina ti kažeš da treba da još vladaju. Personalne promjene sad i odmah.

Name

Petar

21.03.2017 09:21

Samo tebe istjerati iz SDS i sve ce bti u redu

ODGOVORITE
Name

Tip top

21.03.2017 09:48

On je strani plaćenik, u istom lobiju sa Škrbićem i Radojičićem.

Name

P

21.03.2017 10:11

MA KOJI NAROD, KOJA ODGOVORNOST, KOJE POŠTENJE????NAROD JE KVARAN, POTKUPLJIV I LICEMJERAN I TREBA GA SAMO PLJAČKATI I ZA.EBAVATI!NEDAJTE VLAST OGNJENE BAR U SARAJEVU, KAD DODIK MOŽE BAHATO PLJAČKATI RS I OPET DOBIJATI PODRŠKU NARODA , OTKINITE I VI BAR NEŠTO PREKO BIH NIVOA!SVI TAKO RADE I SVI POŠTENI!

Name

Kole

21.03.2017 10:16

Pravi političar, svaka čast, jedan od rijetkih u szp koji je normalan i zna šta radi.

Name

BANJALUKA

21.03.2017 09:22

Prvo novo političko rukovodstvo u Republici Srpskoj, ovi u Federaciji neka sami odluče svima nam je dogorilo do nokata

ODGOVORITE
Name

Kaja

21.03.2017 09:39

Evo još godina dana, pa na izbore, pa izaberi novo rukovodstvo.

Name

Don Kihot

21.03.2017 09:31

Načelno je upravo tako, ali za ozbiljniji rez i poredak stvari jeste potreba da se izvedu na čistac svi uzroci koji su do ovakve situacije doveli....mi u Republici Srpskoj , bar dobar dio razumnih ljudi, zna da vladajuća oligarhija na entitetskom nivou radi šta hoće, ali neće dokle hoće ako bude pravde......zato im odgovaraju ovakve "pat "situacije u kojima će guliti , prodavati i dizati kredite , tako da oni koji dođu iza njih neće imati vremena da se bave njima, a vjerovatno neće imati koga odrediti ko bi to i mogao ..., jer su zadužili narod do 10 koljena i stvorili šemu stranačkog zapošljavanja takvu da će te morati tražiti partijsku saglasnost ako budete htjeli ići u toalet....Dovoljno je pogledati samo u radno vrijeme kako izgledaju "državni službenici", gdje ih sve možete naći, koje automobile voze i kako se bahate pa će sve biti jasno...a mladi, mladi su nezainteresovani , jer imaju mobilne telefone zadnje generacije i po 5-10 KM za izlazak uz bijesan auto koji im roditelji kupe "nek komšije crknu " ito je to ...to je strvarnost RS, aa vjerujem i Federacije....konačno čuliste u izjavi velikog Baju koji je izjavio da mi uskoro nećemo imati radne snage..."ko će to sve opsluživat"....ja sam za korjenite promjene dok je vrijeme , dok još imamo pametnih,patriotski opredjeljenih mladih ljudi!

ODGOVORITE
Name

Ne pozivaš

21.03.2017 09:32

Ognjen se pravda kao ne poziva međunarodnu zajednicu a drugim riječima ovo je poziv prvenstveno EU da interveniše jer ne vide rješenje za nefunkcionisanje Doma naroda.Nikakve koristi od Radmanovića, Novića i Rodića.Poznato je da su jedini oni glasali da se ne donese zakon o porijeklu imovine političara u BiH.Ove tri stranke vladajuće većine u RS ostaju i ostaće u službi pljačke naroda,prirodnih dobara RS i svega što vrijedi u Republici Srpskoj

ODGOVORITE
Name

STD

21.03.2017 09:42

Tadiću i tebe i tvoje filozofije smo siti!

ODGOVORITE
Name

Re

21.03.2017 09:57

I previse.

Name

Djurica

21.03.2017 09:49

Kad SDS bude shvatio da je narod u prvom planu a ne Bakir tad ce imati postovanja od njega.

ODGOVORITE
Name

Borac rs

21.03.2017 11:01

Dodik kupi izbore pa kaze mene je narod izabrao,a nekaze koliko je kupio glasova. Inckov posao.!!!

Name

Radoje Domanović

21.03.2017 10:10

Ovo je gola istina što Ognjen kaže, a da li to narod vidi i da li vjeruje, to je druga stvar. Narod ne vidi ni propast u RS, ni odlazak najsposobnije radne snage u inostranstvo, ni kolaps zdravstva i školstva, o pravosuđu da ne pričamo.Narod se pali na povike živjela Srpska, izdajnici itd, a to što odumire ne primjećuje. Čeka nove izbore, ćevape, žuti sok i pivo i pjesmu pod šatorima.A pašama odgovara kriza jer se onda međusobno dogovore da se napadaju i brane na nacionalnoj osnovi, a narod aplaudira jednim i proklinje druge, a oni sjede zajedno i likuju.Da je Domanović živ, kakvo bi djelo napisao.

ODGOVORITE
Name

Milan

21.03.2017 10:12

Naznam dali je i dali će ovaj nekad nešto uraditi za svoj narod....

ODGOVORITE
Name

Dragan

21.03.2017 10:22

Kad bi za narod bar pola kao što je za sebe.

Name

Milos

21.03.2017 10:14

Sta Ognjen ima pricati i o cemu? Izvarao je svoje birace u Banja Luci, obecavao a nije ispunio. Moras na svom primjeru i primjeru svojih saradnika pokazati da si drugaciji od crvenih. Ognjen ih je nadmasio.

ODGOVORITE
Name

Glup narod

21.03.2017 10:28

Neshvatam ove budale kojima niko nevalja od opozocije. Neki kazu "Ognjen izvarao svoje glasače" pa nije on ni dobio vlast a ako opozicija nevalja pa eto vam onda Milokrad Duduk i njegovi mafijaši pa neka vas j.bu do besvijesti! Ionako nećeš narode još dugo da uživate

ODGOVORITE
Name

Oporuka

21.03.2017 15:04

Pa druze sudu upit za smjenom jer ste placeni radite za bolje sutra gradjana ove drzave!

ODGOVORITE